Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā

    5. மஞ்சபீட²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    5. Mañcapīṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    521. பஞ்சமே பாளியங் ஆஸயதோ, பி⁴க்க²வே, மோக⁴புரிஸோ வேதி³தப்³போ³தி ஹீனஜ்ஜா²ஸயவஸேன அயங் துச்ச²புரிஸோதி ஞாதப்³போ³, ஹீனாய பச்சயே லோலதாய புக்³க³லஸ்ஸ துச்ச²தா ஞாதப்³பா³தி அதி⁴ப்பாயோ. இமஸ்மிங் ஸிக்கா²பதே³, இதோ பரேஸு ச பஞ்சஸு அத்தனா காராபிதஸ்ஸ படிலாபே⁴ ஏவ பாசித்தியங். பரிபோ⁴கே³ பனஸ்ஸ, அஞ்ஞேஸஞ்ச து³க்கடமேவ. பமாணாதிக்கந்தமஞ்சபீட²தா, அத்தனோ கரணகாராபனவஸேன படிலாபோ⁴தி த்³வே அங்கா³னி.

    521. Pañcame pāḷiyaṃ āsayato, bhikkhave, moghapuriso veditabboti hīnajjhāsayavasena ayaṃ tucchapurisoti ñātabbo, hīnāya paccaye lolatāya puggalassa tucchatā ñātabbāti adhippāyo. Imasmiṃ sikkhāpade, ito paresu ca pañcasu attanā kārāpitassa paṭilābhe eva pācittiyaṃ. Paribhoge panassa, aññesañca dukkaṭameva. Pamāṇātikkantamañcapīṭhatā, attano karaṇakārāpanavasena paṭilābhoti dve aṅgāni.

    மஞ்சபீட²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Mañcapīṭhasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 9. ரதனவக்³கோ³ • 9. Ratanavaggo

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 5. மஞ்சஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 5. Mañcasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact