Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    4. மணிப⁴த்³த³ஸுத்தங்

    4. Maṇibhaddasuttaṃ

    238. ஏகங் ஸமயங் ப⁴க³வா மக³தே⁴ஸு விஹரதி மணிமாலிகே சேதியே மணிப⁴த்³த³ஸ்ஸ யக்க²ஸ்ஸ ப⁴வனே. அத² கோ² மணிப⁴த்³தோ³ யக்கோ² யேன ப⁴க³வா தேனுபஸங்கமி; உபஸங்கமித்வா ப⁴க³வதோ ஸந்திகே இமங் கா³த²ங் அபா⁴ஸி –

    238. Ekaṃ samayaṃ bhagavā magadhesu viharati maṇimālike cetiye maṇibhaddassa yakkhassa bhavane. Atha kho maṇibhaddo yakkho yena bhagavā tenupasaṅkami; upasaṅkamitvā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘ஸதீமதோ ஸதா³ ப⁴த்³த³ங், ஸதிமா ஸுக²மேத⁴தி;

    ‘‘Satīmato sadā bhaddaṃ, satimā sukhamedhati;

    ஸதீமதோ ஸுவே ஸெய்யோ, வேரா ச பரிமுச்சதீ’’தி.

    Satīmato suve seyyo, verā ca parimuccatī’’ti.

    ‘‘ஸதீமதோ ஸதா³ ப⁴த்³த³ங், ஸதிமா ஸுக²மேத⁴தி;

    ‘‘Satīmato sadā bhaddaṃ, satimā sukhamedhati;

    ஸதீமதோ ஸுவே ஸெய்யோ, வேரா ந பரிமுச்சதி.

    Satīmato suve seyyo, verā na parimuccati.

    ‘‘யஸ்ஸ ஸப்³ப³மஹோரத்தங் 1, அஹிங்ஸாய ரதோ மனோ;

    ‘‘Yassa sabbamahorattaṃ 2, ahiṃsāya rato mano;

    மெத்தங் ஸோ ஸப்³ப³பூ⁴தேஸு, வேரங் தஸ்ஸ ந கேனசீ’’தி.

    Mettaṃ so sabbabhūtesu, veraṃ tassa na kenacī’’ti.







    Footnotes:
    1. ரத்திங் (ஸ்யா॰ கங்॰ க॰)
    2. rattiṃ (syā. kaṃ. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 4. மணிப⁴த்³த³ஸுத்தவண்ணனா • 4. Maṇibhaddasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4. மணிப⁴த்³த³ஸுத்தவண்ணனா • 4. Maṇibhaddasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact