Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya |
2. மாரத⁴ம்மஸுத்தங்
2. Māradhammasuttaṃ
171. ஸாவத்தி²னிதா³னங் . ஏகமந்தங் நிஸின்னோ கோ² ஆயஸ்மா ராதோ⁴ ப⁴க³வந்தங் ஏதத³வோச – ‘‘‘மாரத⁴ம்மோ, மாரத⁴ம்மோ’தி, ப⁴ந்தே, வுச்சதி. கதமோ நு கோ², ப⁴ந்தே, மாரத⁴ம்மோ’’தி? ‘‘ரூபங் கோ², ராத⁴, மாரத⁴ம்மோ, வேத³னா மாரத⁴ம்மோ, ஸஞ்ஞா மாரத⁴ம்மோ, ஸங்கா²ரா மாரத⁴ம்மோ, விஞ்ஞாணங் மாரத⁴ம்மோ. ஏவங் பஸ்ஸங்…பே॰… நாபரங் இத்த²த்தாயாதி பஜானாதீ’’தி. து³தியங்.
171. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ nisinno kho āyasmā rādho bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘‘māradhammo, māradhammo’ti, bhante, vuccati. Katamo nu kho, bhante, māradhammo’’ti? ‘‘Rūpaṃ kho, rādha, māradhammo, vedanā māradhammo, saññā māradhammo, saṅkhārā māradhammo, viññāṇaṃ māradhammo. Evaṃ passaṃ…pe… nāparaṃ itthattāyāti pajānātī’’ti. Dutiyaṃ.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 1-12. மாரஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-12. Mārasuttādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 1-12. மாரஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-12. Mārasuttādivaṇṇanā