Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
4-9. மாதுஸுத்தாதி³வண்ணனா
4-9. Mātusuttādivaṇṇanā
137-142. சதுத்தா²தீ³ஸு லிங்க³னியமேன சேவ சக்கவாளனியமேன ச அத்தோ² வேதி³தப்³போ³. புரிஸானஞ்ஹி மாதுகா³மகாலோ, மாதுகா³மானஞ்ச புரிஸகாலோதி ஏவமெத்த² லிங்க³னியமோ. இமம்ஹா சக்கவாளா ஸத்தா பரசக்கவாளங், பரசக்கவாளா ச இமங் சக்கவாளங் ஸங்ஸரந்தி. தேஸு இமஸ்மிங் சக்கவாளே மாதுகா³மகாலே மாதுபூ⁴தஞ்ஞேவ த³ஸ்ஸெந்தோ யோ நமாதாபூ⁴தபுப்³போ³தி ஆஹ. யோ நபிதாபூ⁴தபுப்³போ³திஆதீ³ஸுபி ஏஸேவ நயோ. சதுத்தா²தீ³னி.
137-142. Catutthādīsu liṅganiyamena ceva cakkavāḷaniyamena ca attho veditabbo. Purisānañhi mātugāmakālo, mātugāmānañca purisakāloti evamettha liṅganiyamo. Imamhā cakkavāḷā sattā paracakkavāḷaṃ, paracakkavāḷā ca imaṃ cakkavāḷaṃ saṃsaranti. Tesu imasmiṃ cakkavāḷe mātugāmakāle mātubhūtaññeva dassento yo namātābhūtapubboti āha. Yo napitābhūtapubbotiādīsupi eseva nayo. Catutthādīni.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
4. மாதுஸுத்தங் • 4. Mātusuttaṃ
5. பிதுஸுத்தங் • 5. Pitusuttaṃ
6. பா⁴துஸுத்தங் • 6. Bhātusuttaṃ
7. ப⁴கி³னிஸுத்தங் • 7. Bhaginisuttaṃ
8. புத்தஸுத்தங் • 8. Puttasuttaṃ
9. தீ⁴துஸுத்தங் • 9. Dhītusuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4-9. மாதுஸுத்தாதி³வண்ணனா • 4-9. Mātusuttādivaṇṇanā