Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    3. மோத³கதா³யிகாதே²ரீஅபதா³னங்

    3. Modakadāyikātherīapadānaṃ

    30.

    30.

    ‘‘நக³ரே ப³ந்து⁴மதியா, கும்ப⁴தா³ஸீ அஹோஸஹங்;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, kumbhadāsī ahosahaṃ;

    மம பா⁴க³ங் க³ஹெத்வான, க³ச்ச²ங் உத³கஹாரிகா 1.

    Mama bhāgaṃ gahetvāna, gacchaṃ udakahārikā 2.

    31.

    31.

    ‘‘பந்த²ம்ஹி ஸமணங் தி³ஸ்வா, ஸந்தசித்தங் ஸமாஹதங்;

    ‘‘Panthamhi samaṇaṃ disvā, santacittaṃ samāhataṃ;

    பஸன்னசித்தா ஸுமனா, மோத³கே தீணிதா³ஸஹங்.

    Pasannacittā sumanā, modake tīṇidāsahaṃ.

    32.

    32.

    ‘‘தேன கம்மேன ஸுகதேன, சேதனாபணிதீ⁴ஹி ச;

    ‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    ஏகனவுதிகப்பானி 3, வினிபாதங் நக³ச்ச²ஹங்.

    Ekanavutikappāni 4, vinipātaṃ nagacchahaṃ.

    33.

    33.

    ‘‘ஸம்பத்தி தங் 5 கரித்வான, ஸப்³ப³ங் அனுப⁴விங் அஹங்;

    ‘‘Sampatti taṃ 6 karitvāna, sabbaṃ anubhaviṃ ahaṃ;

    மோத³கே தீணி த³த்வான, பத்தாஹங் அசலங் பத³ங்.

    Modake tīṇi datvāna, pattāhaṃ acalaṃ padaṃ.

    34.

    34.

    ‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவா.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    35.

    35.

    ‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    36.

    36.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் மோத³கதா³யிகா பி⁴க்கு²னீ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ modakadāyikā bhikkhunī imā gāthāyo abhāsitthāti.

    மோத³கதா³யிகாதே²ரியாபதா³னங் ததியங்.

    Modakadāyikātheriyāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. உத³கஹாரிகங் (ஸீ॰), உத³கஹாரிகே (ஸ்யா॰)
    2. udakahārikaṃ (sī.), udakahārike (syā.)
    3. ஏகூனதிங்ஸகப்பானி (ஸ்யா॰)
    4. ekūnatiṃsakappāni (syā.)
    5. ஸம்பத்திஞ்ச (ஸ்யா॰), ஸம்பத்திகங் (க॰)
    6. sampattiñca (syā.), sampattikaṃ (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact