Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    4. பாசித்தியகண்ட³ங்

    4. Pācittiyakaṇḍaṃ

    1. முஸாவாத³வக்³கோ³

    1. Musāvādavaggo

    165. ஸம்பஜானமுஸாவாத³ங் பா⁴ஸந்தோ கதி ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி? ஸம்பஜானமுஸாவாத³ங் பா⁴ஸந்தோ பஞ்ச ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பாபிச்சோ² இச்சா²பகதோ அஸந்தங் அபூ⁴தங் உத்தரிமனுஸ்ஸத⁴ம்மங் உல்லபதி, ஆபத்தி பாராஜிகஸ்ஸ; பி⁴க்கு²ங் அமூலகேன பாராஜிகேன த⁴ம்மேன அனுத்³த⁴ங்ஸேதி, ஆபத்தி ஸங்கா⁴தி³ஸேஸஸ்ஸ; ‘‘யோ தே விஹாரே வஸதி, ஸோ பி⁴க்கு² அரஹா’’தி ப⁴ணதி, படிவிஜானந்தஸ்ஸ ஆபத்தி து²ல்லச்சயஸ்ஸ; ந படிவிஜானந்தஸ்ஸ ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; ஸம்பஜானமுஸாவாதே³ பாசித்தியங் – ஸம்பஜானமுஸாவாத³ங் பா⁴ஸந்தோ இமா பஞ்ச ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி.

    165. Sampajānamusāvādaṃ bhāsanto kati āpattiyo āpajjati? Sampajānamusāvādaṃ bhāsanto pañca āpattiyo āpajjati. Pāpiccho icchāpakato asantaṃ abhūtaṃ uttarimanussadhammaṃ ullapati, āpatti pārājikassa; bhikkhuṃ amūlakena pārājikena dhammena anuddhaṃseti, āpatti saṅghādisesassa; ‘‘yo te vihāre vasati, so bhikkhu arahā’’ti bhaṇati, paṭivijānantassa āpatti thullaccayassa; na paṭivijānantassa āpatti dukkaṭassa; sampajānamusāvāde pācittiyaṃ – sampajānamusāvādaṃ bhāsanto imā pañca āpattiyo āpajjati.

    ஓமஸந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. உபஸம்பன்னங் ஓமஸதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; அனுபஸம்பன்னங் ஓமஸதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.

    Omasanto dve āpattiyo āpajjati. Upasampannaṃ omasati, āpatti pācittiyassa; anupasampannaṃ omasati, āpatti dukkaṭassa.

    பேஸுஞ்ஞங் உபஸங்ஹரந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. உபஸம்பன்னஸ்ஸ பேஸுஞ்ஞங் உபஸங்ஹரதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; அனுபஸம்பன்னஸ்ஸ பேஸுஞ்ஞங் உபஸங்ஹரதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.

    Pesuññaṃ upasaṃharanto dve āpattiyo āpajjati. Upasampannassa pesuññaṃ upasaṃharati, āpatti pācittiyassa; anupasampannassa pesuññaṃ upasaṃharati, āpatti dukkaṭassa.

    அனுபஸம்பன்னங் பத³ஸோ த⁴ம்மங் வாசெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. வாசேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பதே³ பதே³ ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Anupasampannaṃ padaso dhammaṃ vācento dve āpattiyo āpajjati. Vāceti, payoge dukkaṭaṃ; pade pade āpatti pācittiyassa.

    அனுபஸம்பன்னேன உத்தரிதி³ரத்ததிரத்தங் ஸஹஸெய்யங் கப்பெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிபஜ்ஜதி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிபன்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Anupasampannena uttaridirattatirattaṃ sahaseyyaṃ kappento dve āpattiyo āpajjati. Nipajjati, payoge dukkaṭaṃ; nipanne āpatti pācittiyassa.

    மாதுகா³மேன ஸஹஸெய்யங் கப்பெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிபஜ்ஜதி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிபன்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Mātugāmena sahaseyyaṃ kappento dve āpattiyo āpajjati. Nipajjati, payoge dukkaṭaṃ; nipanne āpatti pācittiyassa.

    மாதுகா³மஸ்ஸ உத்தரிச²ப்பஞ்சவாசாஹி த⁴ம்மங் தே³ஸெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. தே³ஸேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பதே³ பதே³ ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Mātugāmassa uttarichappañcavācāhi dhammaṃ desento dve āpattiyo āpajjati. Deseti, payoge dukkaṭaṃ; pade pade āpatti pācittiyassa.

    அனுபஸம்பன்னஸ்ஸ உத்தரிமனுஸ்ஸத⁴ம்மங் பூ⁴தங் ஆரோசெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஆரோசேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; ஆரோசிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Anupasampannassa uttarimanussadhammaṃ bhūtaṃ ārocento dve āpattiyo āpajjati. Āroceti, payoge dukkaṭaṃ; ārocite āpatti pācittiyassa.

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ து³ட்டு²ல்லங் ஆபத்திங் அனுபஸம்பன்னஸ்ஸ ஆரோசெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஆரோசேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; ஆரோசிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Bhikkhussa duṭṭhullaṃ āpattiṃ anupasampannassa ārocento dve āpattiyo āpajjati. Āroceti, payoge dukkaṭaṃ; ārocite āpatti pācittiyassa.

    பத²விங் க²ணந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. க²ணதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பஹாரே பஹாரே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Pathaviṃ khaṇanto dve āpattiyo āpajjati. Khaṇati, payoge dukkaṭaṃ; pahāre pahāre āpatti pācittiyassa.

    முஸாவாத³வக்³கோ³ பட²மோ.

    Musāvādavaggo paṭhamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact