Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi |
3. நஹானவக்³கோ³
3. Nahānavaggo
233. நக்³கா³ நஹாயந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நஹாயதி, பயோகே³ து³க்கடங்; நஹானபரியோஸானே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
233. Naggā nahāyantī dve āpattiyo āpajjati. Nahāyati, payoge dukkaṭaṃ; nahānapariyosāne āpatti pācittiyassa.
பமாணாதிக்கந்தங் உத³கஸாடிகங் காராபெந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Pamāṇātikkantaṃ udakasāṭikaṃ kārāpentī dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite, āpatti pācittiyassa.
பி⁴க்கு²னியா சீவரங் விஸிப்³பெ³த்வா வா விஸிப்³பா³பெத்வா வா நேவ ஸிப்³பெ³ந்தீ ந ஸிப்³பா³பனாய உஸ்ஸுக்கங் கரொந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங்.
Bhikkhuniyā cīvaraṃ visibbetvā vā visibbāpetvā vā neva sibbentī na sibbāpanāya ussukkaṃ karontī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
பஞ்சாஹிகங் ஸங்கா⁴டிசாரங் அதிக்காமெந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங். சீவரஸங்கமனீயங் தா⁴ரெந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. தா⁴ரேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; தா⁴ரிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Pañcāhikaṃ saṅghāṭicāraṃ atikkāmentī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ. Cīvarasaṅkamanīyaṃ dhārentī dve āpattiyo āpajjati. Dhāreti, payoge dukkaṭaṃ; dhārite, āpatti pācittiyassa.
க³ணஸ்ஸ சீவரலாப⁴ங் அந்தராயங் கரொந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. கரோதி, பயோகே³ து³க்கடங்; கதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Gaṇassa cīvaralābhaṃ antarāyaṃ karontī dve āpattiyo āpajjati. Karoti, payoge dukkaṭaṃ; kate, āpatti pācittiyassa.
த⁴ம்மிகங் சீவரவிப⁴ங்க³ங் படிபா³ஹந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. படிபா³ஹதி, பயோகே³ து³க்கடங்; படிபா³ஹிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Dhammikaṃ cīvaravibhaṅgaṃ paṭibāhantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭibāhati, payoge dukkaṭaṃ; paṭibāhite, āpatti pācittiyassa.
அகா³ரிகஸ்ஸ வா பரிப்³பா³ஜகஸ்ஸ வா பரிப்³பா³ஜிகாய வா ஸமணசீவரங் தெ³ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. தே³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; தி³ன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Agārikassa vā paribbājakassa vā paribbājikāya vā samaṇacīvaraṃ dentī dve āpattiyo āpajjati. Deti, payoge dukkaṭaṃ; dinne, āpatti pācittiyassa.
து³ப்³ப³லசீவரபச்சாஸா சீவரகாலஸமயங் அதிக்காமெந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அதிக்காமேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; அதிக்காமிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Dubbalacīvarapaccāsā cīvarakālasamayaṃ atikkāmentī dve āpattiyo āpajjati. Atikkāmeti, payoge dukkaṭaṃ; atikkāmite, āpatti pācittiyassa.
த⁴ம்மிகங் கதி²னுத்³தா⁴ரங் படிபா³ஹந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. படிபா³ஹதி, பயோகே³ து³க்கடங்; படிபா³ஹிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Dhammikaṃ kathinuddhāraṃ paṭibāhantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭibāhati, payoge dukkaṭaṃ; paṭibāhite, āpatti pācittiyassa.
நஹானவக்³கோ³ ததியோ.
Nahānavaggo tatiyo.