Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
2. நக²ஸிக²ஸுத்தவண்ணனா
2. Nakhasikhasuttavaṇṇanā
224. து³தியே மனுஸ்ஸேஸு பச்சாஜாயந்தீதி யே மனுஸ்ஸலோகதோ சுதா மனுஸ்ஸேஸு ஜாயந்தி, தே ஏவங் அப்பகாதி அதி⁴ப்பாயோ. அஞ்ஞத்ர மனுஸ்ஸேஹீதி யே பன மனுஸ்ஸலோகதோ சுதா ட²பெத்வா மனுஸ்ஸலோகங் சதூஸு அபாயேஸு பச்சாஜாயந்தி, தே மஹாபத²வியங் பங்ஸு விய ப³ஹுதரா. இமஸ்மிஞ்ச ஸுத்தே தே³வாபி மனுஸ்ஸேஹேவ ஸங்க³ஹிதா. தஸ்மா யதா² மனுஸ்ஸேஸு ஜாயந்தா அப்பகா, ஏவங் தே³வேஸுபீதி வேதி³தப்³பா³. து³தியங்.
224. Dutiye manussesu paccājāyantīti ye manussalokato cutā manussesu jāyanti, te evaṃ appakāti adhippāyo. Aññatra manussehīti ye pana manussalokato cutā ṭhapetvā manussalokaṃ catūsu apāyesu paccājāyanti, te mahāpathaviyaṃ paṃsu viya bahutarā. Imasmiñca sutte devāpi manusseheva saṅgahitā. Tasmā yathā manussesu jāyantā appakā, evaṃ devesupīti veditabbā. Dutiyaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 2. நக²ஸிக²ஸுத்தங் • 2. Nakhasikhasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2. நக²ஸிக²ஸுத்தவண்ணனா • 2. Nakhasikhasuttavaṇṇanā