Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    9-10. நந்தி³க்க²யஸுத்தாதி³வண்ணனா

    9-10. Nandikkhayasuttādivaṇṇanā

    51-52. நவமத³ஸமேஸு நந்தி³க்க²யா ராக³க்க²யோ, ராக³க்க²யா நந்தி³க்க²யோதி இத³ங் நந்தீ³தி வா ராகோ³தி வா இமேஸங் அத்த²தோ நின்னானாகரணதாய வுத்தங். நிப்³பி³தா³னுபஸ்ஸனாய வா நிப்³பி³ந்த³ந்தோ நந்தி³ங் பஜஹதி, விராகா³னுபஸ்ஸனாய விரஜ்ஜந்தோ ராக³ங் பஜஹதி. எத்தாவதா விபஸ்ஸனங் நிட்ட²பெத்வா ‘‘ராக³க்க²யா நந்தி³க்க²யோ’’தி இத⁴ மக்³க³ங் த³ஸ்ஸெத்வா ‘‘நந்தி³ராக³க்க²யா சித்தங் விமுத்த’’ந்தி ப²லங் த³ஸ்ஸிதந்தி. நவமத³ஸமானி.

    51-52. Navamadasamesu nandikkhayā rāgakkhayo, rāgakkhayā nandikkhayoti idaṃ nandīti vā rāgoti vā imesaṃ atthato ninnānākaraṇatāya vuttaṃ. Nibbidānupassanāya vā nibbindanto nandiṃ pajahati, virāgānupassanāya virajjanto rāgaṃ pajahati. Ettāvatā vipassanaṃ niṭṭhapetvā ‘‘rāgakkhayā nandikkhayo’’ti idha maggaṃ dassetvā ‘‘nandirāgakkhayā cittaṃ vimutta’’nti phalaṃ dassitanti. Navamadasamāni.

    அத்ததீ³பவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Attadīpavaggo pañcamo.

    மூலபண்ணாஸகோ ஸமத்தோ.

    Mūlapaṇṇāsako samatto.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
    9. நந்தி³க்க²யஸுத்தங் • 9. Nandikkhayasuttaṃ
    10. து³தியனந்தி³க்க²யஸுத்தங் • 10. Dutiyanandikkhayasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 9-10. நந்தி³க்க²யஸுத்தாதி³வண்ணனா • 9-10. Nandikkhayasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact