Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā |
நவகவாரவண்ணனா
Navakavāravaṇṇanā
329. நவஹி பி⁴க்கூ²ஹி பி⁴ஜ்ஜதி. மனுஸ்ஸமங்ஸவஜ்ஜேஹி நவ மங்ஸேஹி வினிச்ச²யோ. ஸுந்த³ரங் ந ஸுந்த³ரந்தி ஸங்கா⁴டிஆதீ³னி நவ சீவரானி. தானேவ அதி⁴ட்டி²தகாலதோ பட்டா²ய ந விகப்பேதப்³பா³னி, அதி⁴ட்டி²தகாலதோ பட்டா²ய அபச்சுத்³த⁴ரித்வா ந விகப்பேதப்³பா³னீதி அதி⁴ப்பாயோ. நவ வித³த்தி²யோ ஸுக³தசீவரஸ்ஸ. ‘‘வக்³க³ங் பி⁴க்கு²னிஸங்க⁴ங் வக்³க³ஸஞ்ஞீ ஓவத³தீ’’திஆதி³னா நயேன அத⁴ம்மகம்மே த்³வே நவகானி பாசித்தியவஸேன வுத்தானி.
329. Navahi bhikkhūhi bhijjati. Manussamaṃsavajjehi nava maṃsehi vinicchayo. Sundaraṃ na sundaranti saṅghāṭiādīni nava cīvarāni. Tāneva adhiṭṭhitakālato paṭṭhāya na vikappetabbāni, adhiṭṭhitakālato paṭṭhāya apaccuddharitvā na vikappetabbānīti adhippāyo. Nava vidatthiyo sugatacīvarassa. ‘‘Vaggaṃ bhikkhunisaṅghaṃ vaggasaññī ovadatī’’tiādinā nayena adhammakamme dve navakāni pācittiyavasena vuttāni.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 9. நவகவாரோ • 9. Navakavāro
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / நவகவாரவண்ணனா • Navakavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / நவகவாரவண்ணனா • Navakavāravaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / ச²க்கவாராதி³வண்ணனா • Chakkavārādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / ஏகுத்தரிகனயோ நவகவாரவண்ணனா • Ekuttarikanayo navakavāravaṇṇanā