Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / த⁴ம்மஸங்க³ணீ-அனுடீகா • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā |
நவமசித்தவண்ணனா
Navamacittavaṇṇanā
413. விஸப்பனானிட்ட²ரூபஸமுட்டா²னங் யேன குபிதஸ்ஸ ஸகலஸரீரங் கம்பதி, குபிதாகாரோ பஞ்ஞாயதி. ஏதேன ஸம்பத்திஅத்தோ² ரஸோ த³ஸ்ஸிதோ ஹோதி, பவத்திஆகாரவஸேன வா விஸப்பனரஸோ. ததா² ஹி யஸ்ஸ குப்பதி, தஸ்ஸ அமித்தஸ்ஸ ஸம்பத்தி யேபு⁴ய்யேன படிகு⁴ப்பத்திஹேது ஹோதீதி. ஏதேன கிச்சத்தோ² ரஸோ வுத்தோ ஹோதீதி.
413. Visappanāniṭṭharūpasamuṭṭhānaṃ yena kupitassa sakalasarīraṃ kampati, kupitākāro paññāyati. Etena sampattiattho raso dassito hoti, pavattiākāravasena vā visappanaraso. Tathā hi yassa kuppati, tassa amittassa sampatti yebhuyyena paṭighuppattihetu hotīti. Etena kiccattho raso vutto hotīti.
418. வசனத்த²மேவ வசனபரியாயமேவ.
418. Vacanatthameva vacanapariyāyameva.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / த⁴ம்மஸங்க³ணீபாளி • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / த்³வாத³ஸ அகுஸலானி • Dvādasa akusalāni
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / த⁴ம்மஸங்க³ணி-அட்ட²கதா² • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / நவமசித்தங் • Navamacittaṃ
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / த⁴ம்மஸங்க³ணீ-மூலடீகா • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / நவமசித்தவண்ணனா • Navamacittavaṇṇanā