Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    9. நவமஸிக்கா²பத³ங்

    9. Navamasikkhāpadaṃ

    1158. நவமே அந்தோதி அப்³ப⁴ந்தரே. இமினா ஆத்யூபஸக்³க³ஸ்ஸத்த²ங் த³ஸ்ஸேதி. ‘‘ஸோக’’ந்திஆதி³னா அந்தோ வாஸேதி பவேஸேதீதி ஆவாஸா . ஸோகங் ஆவாஸா ஸோகாவாஸாதி வசனத்த²ங் த³ஸ்ஸேதி. க⁴ரங் க⁴ரஸாமிகா ஆவிஸந்தி விய, ஏவங் அயம்பி ஸோகங் ஆவிஸதீதி யோஜனா. இதீதி ஏவங். ந்தி ஸோகங். ஸ்வாஸ்ஸாதி ஸோ அஸ்ஸா. ஸோதி ஸோகோ. அஸ்ஸாதி ஸிக்க²மானாய. ஆவாஸோதி ஆவாஸோகாஸோ. ‘‘ஏதி³ஸா அய’’ந்தி இமினா ‘‘அஜானந்தீ’’தி எத்த² அஜானநாகாரங் த³ஸ்ஸேதீதி. நவமங்.

    1158. Navame antoti abbhantare. Iminā ātyūpasaggassatthaṃ dasseti. ‘‘Soka’’ntiādinā anto vāseti pavesetīti āvāsā. Sokaṃ āvāsā sokāvāsāti vacanatthaṃ dasseti. Gharaṃ gharasāmikā āvisanti viya, evaṃ ayampi sokaṃ āvisatīti yojanā. Itīti evaṃ. Yanti sokaṃ. Svāssāti so assā. Soti soko. Assāti sikkhamānāya. Āvāsoti āvāsokāso. ‘‘Edisā aya’’nti iminā ‘‘ajānantī’’ti ettha ajānanākāraṃ dassetīti. Navamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 9. நவமஸிக்கா²பத³ங் • 9. Navamasikkhāpadaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / 9. நவமஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact