Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    நிக³மனகதா²

    Nigamanakathā

    எத்தாவதா ஸமாரத்³தா⁴, மூலஸிக்க²த்த²வண்ணனா;

    Ettāvatā samāraddhā, mūlasikkhatthavaṇṇanā;

    நிட்டி²தா யா ஸமாஸேன, அட்³ட⁴மாஸஸ்ஸ அச்சயே.

    Niṭṭhitā yā samāsena, aḍḍhamāsassa accaye.

    அது⁴னூபஸம்பன்னானங், ஹிதத்தா²ய ஸமாஸதோ;

    Adhunūpasampannānaṃ, hitatthāya samāsato;

    இமங் அத்த²ங் வண்ணயதா, யங் புஞ்ஞங்தி⁴க³தங் மயா.

    Imaṃ atthaṃ vaṇṇayatā, yaṃ puññaṃdhigataṃ mayā.

    தேன புஞ்ஞேனயங் லோகோ, ஸுகா²ய படிபத்தியா;

    Tena puññenayaṃ loko, sukhāya paṭipattiyā;

    பாபுணாது விஸுத்³தா⁴ய, நிப்³பா³னங் அஜரங் பத³ங்.

    Pāpuṇātu visuddhāya, nibbānaṃ ajaraṃ padaṃ.

    நானாதருக³ணாகிண்ணே , நானாகுஸலகாமினோ;

    Nānātarugaṇākiṇṇe , nānākusalakāmino;

    ரம்மே யுத்³தா⁴னபதினோ, விஹாரே வஸதா ஸதா.

    Ramme yuddhānapatino, vihāre vasatā satā.

    ஸாஸனே ஸித்³தி⁴பத்தஸ்ஸ, ஸித்³தி⁴னா ஞாணஸித்³தி⁴னா;

    Sāsane siddhipattassa, siddhinā ñāṇasiddhinā;

    பண்டி³தேன கதா ஏஸா, மூலஸிக்க²த்த²வண்ணனா.

    Paṇḍitena katā esā, mūlasikkhatthavaṇṇanā.

    மூலஸிக்கா²-டீகா ஸமத்தா.

    Mūlasikkhā-ṭīkā samattā.


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact