Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā

    நிக³மனகதா²

    Nigamanakathā

    எத்தாவதா ச ஆரத்³தா⁴, வினயட்ட²கதா²ய யா;

    Ettāvatā ca āraddhā, vinayaṭṭhakathāya yā;

    வண்ணனா நாதிவித்தி²ண்ணா, பரிபுண்ணவினிச்ச²யா.

    Vaṇṇanā nātivitthiṇṇā, paripuṇṇavinicchayā.

    பஞ்ஞாஸபா⁴ணவாராய, தந்தியா பரிமாணதோ;

    Paññāsabhāṇavārāya, tantiyā parimāṇato;

    ஸமிஜ்ஜ²னிட்டி²பரமா, யா விமதிவினோத³னீ.

    Samijjhaniṭṭhiparamā, yā vimativinodanī.

    அனந்தராயேன கதா, அயங் நிட்ட²முபாக³தா;

    Anantarāyena katā, ayaṃ niṭṭhamupāgatā;

    யங் தங் நிட்ட²ங் ததா² ஸப்³பே³, பாணினோ ஸமனோரதா².

    Yaṃ taṃ niṭṭhaṃ tathā sabbe, pāṇino samanorathā.

    தே²ரேஹி வினயஞ்ஞூஹி, ஸுசிஸல்லேக²வுத்திஹி;

    Therehi vinayaññūhi, sucisallekhavuttihi;

    அவிஸ்ஸத்தா²திவித்தி²ண்ண-க³ந்த²பீ⁴ரூ ஹிபத்தி²தங்.

    Avissatthātivitthiṇṇa-ganthabhīrū hipatthitaṃ.

    கரொந்தேன மயா ஏவங், வினயஅத்த²வண்ணனங்;

    Karontena mayā evaṃ, vinayaatthavaṇṇanaṃ;

    யங் பத்தங் குஸலங் தேன, பத்வா ஸம்போ³தி⁴முத்தமங்.

    Yaṃ pattaṃ kusalaṃ tena, patvā sambodhimuttamaṃ.

    வினயத்த²ங் பகாஸெத்வா, யோ ஸோபாயேன லக்க²ணங்;

    Vinayatthaṃ pakāsetvā, yo sopāyena lakkhaṇaṃ;

    ஸோபாயங் விமதிச்சே²த³-ஞாணசக்கு²பதா³யகங்.

    Sopāyaṃ vimaticcheda-ñāṇacakkhupadāyakaṃ.

    விரத்³த⁴த்த²விபல்லாஸ-க³ந்த²வித்தா²ரஹானியா;

    Viraddhatthavipallāsa-ganthavitthārahāniyā;

    விஸுத்³தி⁴ங் பாபயிஸ்ஸாமி, ஸத்தே ஸங்ஸாரது³க்க²தோ.

    Visuddhiṃ pāpayissāmi, satte saṃsāradukkhato.

    லோகியேஹி ச போ⁴கே³ஹி, கு³ணேஹி நிகி²லா பஜா;

    Lokiyehi ca bhogehi, guṇehi nikhilā pajā;

    ஸப்³பே³ஹி ஸஹிதா ஹொந்து, ரதா ஸம்பு³த்³த⁴ஸாஸனேதி.

    Sabbehi sahitā hontu, ratā sambuddhasāsaneti.

    விமதிவினோத³னீடீகா நிட்டி²தா.

    Vimativinodanīṭīkā niṭṭhitā.


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact