Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    நிக³மனகதா²வண்ணனா

    Nigamanakathāvaṇṇanā

    473. யஸ்மா காரணா யா ஸிக்க²னா, அயங் பி⁴க்கு²கிச்சங், அதோ தஸ்மா காரணாதி அத்தோ².

    473. Yasmā kāraṇā yā sikkhanā, ayaṃ bhikkhukiccaṃ, ato tasmā kāraṇāti attho.

    474. நிச்சஸோ லோகவிசாரினோதி நிச்சங் லோகே விசரதோ. மாலுதஸ்ஸேவ பரிஸ்ஸமோ ந ஸம்போ⁴தீதி யோஜனா. மாலுதஸ்ஸேவாதி வாதஸ்ஸ இவ. ந ஸம்போ⁴தீதி ந ஹோதி.

    474.Niccaso lokavicārinoti niccaṃ loke vicarato. Mālutasseva parissamo na sambhotīti yojanā. Mālutassevāti vātassa iva. Na sambhotīti na hoti.

    475-6. தம்ப³பண்ணி ஏவ தம்ப³பண்ணியோ, கேது விய கேது, தம்ப³பண்ணியே கேதூதி தப்புரிஸோ. தேன ரசிதா த⁴ம்மவினயஞ்ஞுபஸங்ஸிதா அயங் கு²த்³த³ஸிக்கா² பரிமாணதோ கா³தா²னங் பஞ்சமத்தேஹி ஸதேஹி எத்தாவதா நிட்டா²னமுபாக³தாதி ஸம்ப³ந்தோ⁴.

    475-6. Tambapaṇṇi eva tambapaṇṇiyo, ketu viya ketu, tambapaṇṇiye ketūti tappuriso. Tena racitā dhammavinayaññupasaṃsitā ayaṃ khuddasikkhā parimāṇato gāthānaṃ pañcamattehi satehi ettāvatā niṭṭhānamupāgatāti sambandho.

    நிக³மனகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Nigamanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact