Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    5. நிமித்தஸஞ்ஞகத்தே²ரஅபதா³னங்

    5. Nimittasaññakattheraapadānaṃ

    28.

    28.

    ‘‘சந்த³பா⁴கா³னதீ³தீரே , வஸாமி அஸ்ஸமே அஹங்;

    ‘‘Candabhāgānadītīre , vasāmi assame ahaṃ;

    ஸுவண்ணமிக³மத்³த³க்கி²ங், சரந்தங் விபினே அஹங்.

    Suvaṇṇamigamaddakkhiṃ, carantaṃ vipine ahaṃ.

    29.

    29.

    ‘‘மிகே³ சித்தங் பஸாதெ³த்வா, லோகஜெட்ட²ங் அனுஸ்ஸரிங்;

    ‘‘Mige cittaṃ pasādetvā, lokajeṭṭhaṃ anussariṃ;

    தேன சித்தப்பஸாதே³ன, அஞ்ஞே பு³த்³தே⁴ அனுஸ்ஸரிங்.

    Tena cittappasādena, aññe buddhe anussariṃ.

    30.

    30.

    ‘‘அப்³ப⁴தீதா ச யே பு³த்³தா⁴, வத்தமானா அனாக³தா;

    ‘‘Abbhatītā ca ye buddhā, vattamānā anāgatā;

    ஏவமேவங் விரோசந்தி, மிக³ராஜாவ தே தயோ.

    Evamevaṃ virocanti, migarājāva te tayo.

    31.

    31.

    ‘‘சதுன்னவுதிதோ கப்பே, யங் ஸஞ்ஞமலபி⁴ங் ததா³;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, பு³த்³த⁴ஸஞ்ஞாயித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.

    32.

    32.

    ‘‘ஸத்தவீஸே இதோ கப்பே, ஏகோ ஆஸிங் மஹீபதி;

    ‘‘Sattavīse ito kappe, eko āsiṃ mahīpati;

    அரஞ்ஞஸத்தோ² நாமேன, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Araññasattho nāmena, cakkavattī mahabbalo.

    33.

    33.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா நிமித்தஸஞ்ஞகோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā nimittasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    நிமித்தஸஞ்ஞகத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் பஞ்சமங்.

    Nimittasaññakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact