Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    3. நிஸ்ஸக்³கி³யனித்³தே³ஸோ

    3. Nissaggiyaniddeso

    17.

    17.

    விகப்பனமதி⁴ட்டா²ன-மகத்வா காலசீவரங்;

    Vikappanamadhiṭṭhāna-makatvā kālacīvaraṃ;

    த³ஸாஹமதிமாபேதி, தஸ்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³யங் ஸியா.

    Dasāhamatimāpeti, tassa nissaggiyaṃ siyā.

    18.

    18.

    பி⁴க்கு²ஸம்முதியாஞ்ஞத்ர, திசீவரமதி⁴ட்டி²தங்;

    Bhikkhusammutiyāññatra, ticīvaramadhiṭṭhitaṃ;

    ஏகாஹமதிமாபேதி, நிஸ்ஸக்³கி³ ஸமயங் வினா.

    Ekāhamatimāpeti, nissaggi samayaṃ vinā.

    19.

    19.

    அஞ்ஞாதிகா பி⁴க்கு²னியா, புராணசீவரங் பன;

    Aññātikā bhikkhuniyā, purāṇacīvaraṃ pana;

    தோ⁴வாபேதி ரஜாபேதி, ஆகோடாபேதி தங் ஸியா.

    Dhovāpeti rajāpeti, ākoṭāpeti taṃ siyā.

    20.

    20.

    அஞ்ஞாதிகா பி⁴க்கு²னியா, ஹத்த²தோ கிஞ்சி மூலகங்;

    Aññātikā bhikkhuniyā, hatthato kiñci mūlakaṃ;

    அத³த்வா சீவராதா³னே, நிஸ்ஸக்³கி³யமுதீ³ரிதங்.

    Adatvā cīvarādāne, nissaggiyamudīritaṃ.

    21.

    21.

    அப்பவாரிதமஞ்ஞாதிங், விஞ்ஞாபெந்தஸ்ஸ சீவரங்;

    Appavāritamaññātiṃ, viññāpentassa cīvaraṃ;

    அஞ்ஞத்ர ஸமயா தஸ்ஸ, நிஸ்ஸக்³கி³யமுதீ³ரிதங்.

    Aññatra samayā tassa, nissaggiyamudīritaṃ.

    22.

    22.

    ரஜதங் ஜாதரூபங் வா, மாஸகங் வா கஹாபணங்;

    Rajataṃ jātarūpaṃ vā, māsakaṃ vā kahāpaṇaṃ;

    க³ண்ஹெய்ய வா க³ண்ஹாபெய்ய, நிஸ்ஸக்³கி³ ஸாதி³யெய்ய வா.

    Gaṇheyya vā gaṇhāpeyya, nissaggi sādiyeyya vā.

    23.

    23.

    பரிவத்தெய்ய நிஸ்ஸக்³கி³, ரஜதாதி³ சதுப்³பி³த⁴ங்;

    Parivatteyya nissaggi, rajatādi catubbidhaṃ;

    கப்பியங் கப்பியேனாபி, ட²பெத்வா ஸஹத⁴ம்மிகே.

    Kappiyaṃ kappiyenāpi, ṭhapetvā sahadhammike.

    24.

    24.

    விகப்பனமதி⁴ட்டா²ன-மகத்வான பமாணிகங்;

    Vikappanamadhiṭṭhāna-makatvāna pamāṇikaṃ;

    த³ஸாஹமதிமாபேதி, பத்தங் நிஸ்ஸக்³கி³யங் ஸியா.

    Dasāhamatimāpeti, pattaṃ nissaggiyaṃ siyā.

    25.

    25.

    பஞ்சப³ந்த⁴னதோ ஊன-பத்தே ஸதி பரங் பன;

    Pañcabandhanato ūna-patte sati paraṃ pana;

    விஞ்ஞாபேதி நவங் பத்தங், தஸ்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³யங் ஸியா.

    Viññāpeti navaṃ pattaṃ, tassa nissaggiyaṃ siyā.

    26.

    26.

    படிக்³க³ஹெத்வா பு⁴ஞ்ஜந்தோ, ஸப்பிதேலாதி³கங் பன;

    Paṭiggahetvā bhuñjanto, sappitelādikaṃ pana;

    ஸத்தாஹமதிமாபேதி, தஸ்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³யங் ஸியா.

    Sattāhamatimāpeti, tassa nissaggiyaṃ siyā.

    27.

    27.

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ சீவரங் த³த்வா, அச்சி²ந்த³ந்தஸ்ஸ தங் புன;

    Bhikkhussa cīvaraṃ datvā, acchindantassa taṃ puna;

    ஸகஸஞ்ஞாய நிஸ்ஸக்³கி³, அச்சி²ந்தா³பயதோபி வா.

    Sakasaññāya nissaggi, acchindāpayatopi vā.

    28.

    28.

    அப்பவாரிதமஞ்ஞாதிங் , ஸுத்தங் யாசிய சீவரங்;

    Appavāritamaññātiṃ , suttaṃ yāciya cīvaraṃ;

    வாயாபெந்தஸ்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³, வினா ஞாதிப்பவாரிதே.

    Vāyāpentassa nissaggi, vinā ñātippavārite.

    29.

    29.

    ஜானந்தோ பி⁴க்கு² ஸங்க⁴ஸ்ஸ, லாப⁴ங் பரிணதங் பன;

    Jānanto bhikkhu saṅghassa, lābhaṃ pariṇataṃ pana;

    அத்தனோ பரிணாமேதி, தஸ்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³யங் ஸியாதி.

    Attano pariṇāmeti, tassa nissaggiyaṃ siyāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact