Mapamond

    Noi descoperiri la Teotihuacan

    Un arheolog a făcut o descoperirea surprinzătoare, găsind mercur lichid sub o piramidă veche din Mexic, datând de dinainte de epoca aztecilor. Acest lucru ar putea însemna prezenţa unui mormânt regal sub unul dintre cele mai criptice oraşe din America.



    Piramida Şarpelui cu Pene.


    Cantităţi mari de mercur lichid au fost găsite sub celebra Piramidă a Şarpelui cu Pene din oraşul antic ruinat Teotihuacan.

    Şase ani de muncă i-au costat pe arheologi ca să-şi sape drum printr-un tunel vechi descoperit în 2003, care fusese închis chiar de locuitorii oraşului. Anul trecut, ei au descoperit trei camere la aproape 12 metri sub templu. Aici au găsit obiecte cu valoare simbolică, statui de jad, oase de jaguar şi diverse alte obiecte sculptate manual.

    Prezenţa metalului lichid, foarte toxic, inodor, este specifică: a fost descoperit la trei situri arheologice vechi, dar niciodată în Teotihuacan. Arheologii consideră că acesta semnalează prezenţa unui mormânt şi a fost folosit pentru a simboliza un râu subteran. Dacă e adevărat, aceasta ar fi primul mormânt găsit în Teotihuacan după decenii de explorare.

    Acum, arheologii explorează cu migală cele trei camere, purtând echipament de protecţie pentru a se proteja de mercurul otrăvitor.

    Oraşele-state din Mexic sunt misterioase deoarece se cunosc puţine despre modul de viaţă al locuitorilor, despre cum au fost guvernate şi de ce au fost părăsite. Descoperirea unui mormânt regal în Teotihuacan va lămuri poate multe necunoscute.

    1 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Modul cum au reuşit anticii egipteni să transporte uriaşele blocuri de piatră de 2,5 tone utilizate la construirea piramidelor a fost un lucru ce a uimit istoricii timp de secole şi a fost unul dintre subiectele preferate ale pasionaţilor de extratereştri. Acum, cercetătorii ar putea avea răspunsul.
    Imaginea luată de roverul Curiosity pe Planeta Roşie a stârnit entuziastmul vânătorilor de extratereştri. În imagine se văd forme asemănătoare cu ale unui femur de dinozaur.
    Microsoft a dezvoltat Skype Translator, o aplicaţie pentru Skype care traduce conversaţiile de voce în alte limbi în timp aproape real.
    Cel mai vechi computer din lume, cum a fost numit Mecanismul din Antikythera, este un dispozitiv analog complex, format din cadrane şi rotiţe, conceput pentru a prevedea poziţiile astronomice şi eclipsele, inventat de greci acum mai bine de 2100 de ani.
    În mod obişnuit, Etiopia a fost considerată ca leagănul oamenilor moderni, deoarece aici au fost găsite cele mai vechi fosile de Homo sapiens, dar o nouă descoperire sugerează că originea oamenilor moderni s-ar putea muta în Maroc.
    Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, au analizat mineralele din jurul super-vulcanului din Parcul Național Yellowstone şi au ajuns la o concluzie surprinzătoare. Acesta ar putea erupe mult mai repede decât se aşteptau şi viaţa, aşa cum o ştim, ar putea să înceteze.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact