O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Nu orice supliment cu merişoare tratează infecţiile urinare

    Teste efectuate în Statele Unite, la Weil Cornell Medical College din New York, pe şapte branduri populare de suplimente cu merişoare, au arătat că majoritatea conţin prea puţin din ingredientul cheie care luptă împotriva bacteriilor şi nu au de fapt nici un efect.



    Merişoare uscate.


    Suplimentele cu merişoare sunt de mult timp recomandate pentru prevenirea infecţiilor tractului urinar.

    Infecţiile urinare sunt cauzate de bacterii şi de obicei sunt tratate cu antibiotice, astfel încât găsirea unor modalităţi eficiente pentru a preveni această boală este prioritară.

    Sucul de merişoare şi suplimentele au fost folosite mult timp pentru a opri infecţiile urinare. Iniţial s-a crezut că efectul de prevenire a infecţiilor este dat de acidificarea urinei.

    Mai multe investigaţii recente au arătat că merişoarele, sau sucul de merişoare, lucrează prin proantocianidinele conţinute. Acestea sunt antioxidanţi, flavonoide, cum ar fi cele găsite în afine, seminţe de struguri şi ciocolată şi care împiedică bacteriile să se lipească de peretele vezicii urinare şi să înceapă procesul de înmulţire.

    Studii anterioare demonstraseră că, pentru a preveni infecţiile, produsele de merişoare trebuie să conţină cel puţin 36 miligrame de proantocianidine per gram.

    Un singur supliment studiat conţine mai mult decât cantitatea necesară de proantocianidine, cu 175 mg de compus pe gram de produs şi acesta a împiedicat dezvoltarea bacteriilor în culturi.

    Un alt supliment cu un conţinut de 25 mg de proantocianidine pe gram are activitate împotriva bacteriilor, în timp ce alte suplimente ce conţineau mai puţin de 5 mg pe gram de proantocianidine nu au avut nici un efect împotriva bacteriilor.

    Suplimentele pot fi făcute din pulberi de suc uscat sau din resturile de merişoare rămase din procesul de extragere a sucului. Suplimentele fabricate din suc acţionează mult mai rapid şi sunt mai eficiente decât cele făcute din resturi.

    În general, merişoarele pot fi mai bune pentru prevenire decât pentru tratament. Pentru a trata o infecţie urinară, trebuie consumate produse de merişoare pe tot parcursul zilei, ceea ce poate fi foarte greu de făcut.

    Este posibil ca şi alţi compuşi din merişoare să lucreze alături de proantocianidine pentru a trata infecţiile. Din acest motiv, poate fi mai eficient în a lua suplimente făcute din suc de afine, decât alte extracte.

    5 MAI 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetari de ultima ora facute de specialisti de la Ohio State University au aratat ca o substanta ce se gaseste in unele alimente din dieta mediteraneana, prin modificarea pe care o face asupra unei secvente specifice din reglarea genetica, re-educa celulele canceroase sa isi piarda superputerea de a scapa de moarte si sa se comporte ca niste celule normale, care mor programat.
    Mai multe studii ştiinţifice au arătat că cafeaua are un efect protector împotriva cancerului de sân și a altor tipuri de cancer. Un nou studiu realizat la Universitatea din Lund, Suedia, arată modul în care cafeaua protejează împotriva reapariţiei cancerului de sân.
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact