Ediţia în limba română
    News / Mapamond

    O anomalie termică găsită în Marea Piramidă din Giza, poate indica o cameră secretă

    O diferenţă de căldură impresionantă între blocurile de calcar a fost găsită la patru piramide din Egipt, inclusiv la faimoasa Mare Piramidă din Giza.



    Mare Piramidă din Giza.


    O echipă internaţională de cercetători din Egipt, Franţa, Canada şi Japonia a luat parte la un proiect ştiinţific numit Scan Pyramids. Echipa a folosit tehnologii, cum ar fi termografia în infraroşu, pentru a scana şi a realiza o hartă a piramidelor din Giza şi Dahshur.

    Scanarea termică a monumentelor a arătat că unele dintre blocurile de calcar sunt mai fierbinţi decât altele.

    Studiul a descoperit existenţa mai multor anomalii termice care au fost observate la toate monumentele. Pentru a explica aceste anomalii au fost emise numeroase ipoteze: prezenţa de goluri în spatele suprafeţei, curenţii de aer interni etc.

    În special, oamenii de ştiinţă au descoperit anomalii termice la nivelul solului pe partea de est a piramidei lui Keops, cunoscută şi ca Marea Piramidă din Giza.

    Cercetătorii nu au prezentat nicio explicaţie pentru anomaliile de căldură, care ar putea implica, eventual, prezenţa unei camere ascunse în interiorul piramidei lui Keops.

    12 NOIEMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Modul cum au reuşit anticii egipteni să transporte uriaşele blocuri de piatră de 2,5 tone utilizate la construirea piramidelor a fost un lucru ce a uimit istoricii timp de secole şi a fost unul dintre subiectele preferate ale pasionaţilor de extratereştri. Acum, cercetătorii ar putea avea răspunsul.
    Imaginea luată de roverul Curiosity pe Planeta Roşie a stârnit entuziastmul vânătorilor de extratereştri. În imagine se văd forme asemănătoare cu ale unui femur de dinozaur.
    Cel mai vechi computer din lume, cum a fost numit Mecanismul din Antikythera, este un dispozitiv analog complex, format din cadrane şi rotiţe, conceput pentru a prevedea poziţiile astronomice şi eclipsele, inventat de greci acum mai bine de 2100 de ani.
    În mod obişnuit, Etiopia a fost considerată ca leagănul oamenilor moderni, deoarece aici au fost găsite cele mai vechi fosile de Homo sapiens, dar o nouă descoperire sugerează că originea oamenilor moderni s-ar putea muta în Maroc.
    Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona, Statele Unite, au analizat mineralele din jurul super-vulcanului din Parcul Național Yellowstone şi au ajuns la o concluzie surprinzătoare. Acesta ar putea erupe mult mai repede decât se aşteptau şi viaţa, aşa cum o ştim, ar putea să înceteze.
    O echipă de arheologi turci au descoperit sub biserica Sf. Nicolae din oraşul Demre, în provincia Antalya din sudul Turciei, un cavou care ar putea păstra rămăşiţele Sf. Nicolae din Mira, sfântul creştin în urma căruia s-a creat mitul lui Moş Crăciun.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact