Sănătate

    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar

    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi.


    Noul medicament împiedică celulele canceroase să se ascundă de sistemul de apărare al corpului, lăsând cancerul vulnerabil la atacuri. Rezultatele studiului, pe 582 de persoane, au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi.

    Cancerul pulmonar este unul dintre tipurile mortale de cancer, ducând la decesul a aproape 1,6 milioane de persoane în fiecare an. Este greu de tratat, deoarece de multe ori este diagnosticat tardiv şi multe persoane cu boli legate de fumat sunt improprii pentru chirurgie.

    Sistemul imunitar este instruit pentru a lupta impotriva infecţiilor, dar atacă şi părţi ale corpului în cazul în care acestea funcţionează defectuos, cum ar fi în cazurile de cancer. Cu toate acestea, tumorile folosesc câteva metode pentru a supravieţui. Ele produc o proteină numita PD-L1 care opreşte sistemul imunitar să le atace.

    Medicamentele numite "inhibitori ai punctului de control" împiedică cancerul să oprească sistemul imunitar, astfel încât organismul continuă atacarea tumorii.

    Persoanele care au urmat terapia standard au trăit încă 9,4 luni în stadiul avansat al bolii, dar cele care au luat noul medicament au trăit, în medie, 12,2 luni, iar unii pacienţi au trăit încă 19,4 luni.

    Acest medicament, un inhibitor al proteinei PD-L1, este primul care are un asemenea rezultat, dar nu este singurul de acest tip. Aceste medicamente vor fi o schimbare majoră în modul în care se tratează cancerul pulmonar, deoarece chimioterapia nu a reuşit, ratele de supravieţuire fiind scăzute.

    4 IUNIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Dupa un traumatism cranian sever, saptamani, luni si chiar ani, pacientii pot avea crize de epilepsie. Acestea nu sunt usor de controlat prin medicamente. Studiile facute pe sobolani de cercetatorii de la Universitatea Washington din St. Louis au aratat ca o racire usoara a creierului dupa trauma, poate preveni aceste crize.
    Apetitul pentru zahar al celulelor canceroase are consecinta grava pentru functionarea celulelor imune. Atunci cand sunt tinute departe de zahar, celulele imune critice, numite celule T, nu mai produc interferonul gamma, un compus inflamator important pentru combaterea tumorilor si al unor tipuri de infectii.
    Ţelina, anghinarea şi unele ierburi, in special oregano mexican, conţin apigenină şi luteolină, flavonoide ce distrug celulele canceroase pancreatice umane pe culturi de laborator, prin inhibarea unei enzime importante.
    Oamenii de stiinta de la CSIRO Australia fac cercetari pentru a dezvolta un test de screening pentru depistarea precoce a bolii Alzheimer. Ei au identificat in sange markeri biologici care sunt asociati cu acumularea de proteine toxice in creier, ce incepe cu ani buni inainte de primele simptome ale bolii, si inainte de a se produce daune ireversibile. Depistarea precoce este esentiala pentru a incepe un tratament inainte de a fi prea tarziu.
    O echipă britanică de cercetători de la Universitatea Bradford a dezvoltat ceea ce ar putea fi un simplu test de sânge care ar putea detecta toate cazurile de cancer. Tehnica presupune supunerea celulelor albe din sânge la lumină ultravioletă, lumină care dăunează ADN-ului celulelor.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact