Sănătate

    O proteină în plus îndepărtează cancerul

    O proteină recent descoperită, de cercetătorii de la Universitatea din Rochester, New York, la şobolanii fără blană, ar putea explica capacitatea lor unică de a îndepărta cancerul.


    Proteina este asociată cu un grup de gene care se găseşte şi în oameni şi în şoareci, mamifere care dezvoltă acelaşi tip de cancere. Rolul acestui grup de gene este de a a codifica sau de a da instrucţiunile genetice pentru sintetizarea de proteine care luptă impotriva cancerului.

    Aceste gene codifică la şobolanii fără blană un total de patru proteine care luptă impotriva cancerului, în timp ce versiunea existentă la oameni codifică numai trei proteine. Toate aceste proteine opresc divizarea celulelor atunci când acestea sunt stresate sau mutante. Însă a patra proteină a fost la fel de bună sau chiar mai bună decât celelalte trei la oprirea de la divizare a celulelor.

    Oamenii de ştiinţă speră că poate utiliza această proteină pentru a dezvolta noi tipuri de medicamente destinate controlării cancerului.

    Şobolani fără blană sunt rozătoare mici, fără păr, subterane, considerate unele dintre cele mai urâte animale de pe planetă, care însă nu fac cancer, în ciuda faptului că au o durată de viaţă de 30 de ani, foarte mare pentru nişte rozătoare.

    7 FEBRUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cofeina poate întârzia perioada normală de somn cu mai mult de 40 de minute, dacă este consumată cu trei ore înainte de ora de culcare. Ea este mai dăunătoare decât lumina puternică în întreruperea ritmului circadian şi, prin urmare, a somnului.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată.
    Analize genetice detaliate sugerează că unul dintre principalele tipuri de cancer de sânge nu este una, ci 11 boli distincte.
    Conform unor noi cercetări, un anumit tip de dieta ar putea să înjumătăţească riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
    Cercetătorii de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, au identificat un antioxidant numit Tiron, care oferă protecţie completă împotriva unor tipuri de radiaţii solare periculoase şi poate ajuta pielea să arate tânără pentru mult timp.
    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact