Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    O substanţă din plante creşte conexiunile cerebrale

    Apigenina, o substanţă găsită în patrunjel, cimbru, muşeţel şi ardei roşu, îmbunătăţeşte formarea neuronilor şi întăreşte conexiunile dintre celulele creierului, un posibil tratament pentru boli cum ar fi schizofrenia, depresia, Alzheimer şi Parkinson.



    Cimbru.


    Cercetători brazilieni de la D'Or Institute for Research and Education, Federal University of Rio de Janeiro şi Federal University of Bahia, au observat că prin aplicarea apigeninei pe celule stem umane, acestea devin neuroni după 25 de zile. Mai mult decât atât, neuronii care s-au format au făcut conexiuni mai puternice şi mai sofisticate între ei după ce au fost trataţi cu acest compus natural.

    Experimentele anterioare pe animale de laborator demonstraseră deja că substanţele din acelaşi grup chimic ca apigenina, cunoscute sub numele de flavonoide, influenţează pozitiv memoria şi invăţarea.

    Oamenii de ştiinţă au demonstrat că apigenina acţionează prin legarea de receptorii de estrogen, care afectează dezvoltarea, maturizarea, funcţia şi plasticitatea sistemului nervos.

    Acest grup de hormoni este cunoscut pentru întârzierea debutului tulburărilor psihiatrice şi neurodegenerative, cum ar fi schizofrenia, depresia, boala Alzheimer şi boala Parkinson. Cu toate acestea, utilizarea de terapii pe bază de estrogeni este limitată de riscul crescut de tumori şi probleme cardiovasculare.

    Flavonoidele sunt prezente în cantităţi mari în unele alimente şi o dietă bogată în flavonoide ar putea influenţa formarea de neuroni şi modul în care aceştia comunică în creier.

    15 IANUARIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O echipă de la Spitalul Universitar din Geneva a descoperit că hormonul Eritropoietina (EPO) ar putea preveni leziunile cerebrale la copiii foarte prematuri. Studiul s-a făcut pe aproape 500 de copii născuţi între 26 şi 31 săptămâni în Elveția.
    Oamenii de ştiinţă americani au descoperit un hormon sintetizat de ficat, care ar putea reduce pofta de zahăr şi alcool şi i-ar ajuta pe cei care suferă de diabet sau obezitate.
    Un grup international de cercetatori au descoperit sapte regiuni noi ale genomului uman – numite loci – asociate cu un risc crescut de a face o boala de ochi, cunoscuta ca degenerescenta maculara legata de varsta, una dintre principalele cauze de orbire.
    Regiunea din creier, cunoscuta sub numele de hipotalamus ar putea fi sursa imbatranirii organismului. Este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University din Statele Unite. Descoperirea lor ar putea deschide strategii noi pentru combaterea maladiilor specifice varstei inaintate si pentru marirea duratei de viata.
    Cercetatorii de la Universidad de Alicante au dezvoltat o noua familie de molecule ce pot fi utilizate la prepararea medicamentelor folosite in tratamentul infectiilor cu bacterii Gram-negative (E Coli), virus (herpes simplex) si cancer mamar.
    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact