Sănătate

    O substanţă extrasă din rodii ar putea stopa Alzheimer şi Parkinson


    Un studiu realizat la Universitatea din Huddersfield privind proprietăţile anti-inflamatorii ale produselor naturale a relevat posibilitatea de a inhiba inflamaţia celulelor creierului cu ajutorul punicalagin-ului, un compus ce se găseşte în fructul de rodie.



    Rodie. Foto: Wikimedia Commons.


    Debutul bolii Alzheimer poate fi încetinit şi o parte a simptomelor sale combătute de acest compus natural care se găseşte în rodie, punicalaginul, un tip de polifenol. De asemenea, inflamarea dureroasă care însoţeşte boli precum artrita reumatoidă, cancerul şi boala Parkinson ar putea fi redusă.

    Aportul regulat şi consumul regulat de rodii are o mulţime de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea neuro-inflamaţiiilor legate de demenţă, dar este util în orice tip de inflamaţii.

    Sucul de rodie conţine aproximativ 3,4 la sută punicalagin. Dar cea mai mare cantitate de compuşi anti-oxidanţi se găseşte în membrana exterioară a rodiei şi nu în pulpa moale a fructelor.

    Cercetătorii încearcă să producă compuşi derivaţi de punicalagin, care să stea la baza unor noi medicamente cu administrare orală care să trateze neuro-inflamaţiile.

    GH. MĂNOIU | 13 SEPTEMBRIE 2014




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la George Mason University, Washington, Statele Unite, au descoperit o scădere a fluxului sanguin la femeile cu bulimie în partea creierului implicat în gândirea autocritică, fapt ce susţine ideea că aceste persoane folosesc alimentele pentru a evita gândurile negative despre ei înşişi.
    Eliminarea băuturilor zaharoase din dietă ar reduce semnificativ riscul de apariţie a diabetului de tip 2, potrivit rezultatelor unui studiu internaţional.
    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului la persoanele în vârstă, conform unui studiu realizat la Universitatea Exeter din Devon, Anglia.
    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut. Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact