Sănătate |
O substanţă extrasă din rodii ar putea stopa Alzheimer şi Parkinson
Un studiu realizat la Universitatea din Huddersfield privind proprietăţile anti-inflamatorii ale produselor naturale a relevat posibilitatea de a inhiba inflamaţia celulelor creierului cu ajutorul punicalagin-ului, un compus ce se găseşte în fructul de rodie.
Debutul bolii Alzheimer poate fi încetinit şi o parte a simptomelor sale combătute de acest compus natural care se găseşte în rodie, punicalaginul, un tip de polifenol. De asemenea, inflamarea dureroasă care însoţeşte boli precum artrita reumatoidă, cancerul şi boala Parkinson ar putea fi redusă.
Aportul regulat şi consumul regulat de rodii are o mulţime de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea neuro-inflamaţiiilor legate de demenţă, dar este util în orice tip de inflamaţii.
Sucul de rodie conţine aproximativ 3,4 la sută punicalagin. Dar cea mai mare cantitate de compuşi anti-oxidanţi se găseşte în membrana exterioară a rodiei şi nu în pulpa moale a fructelor.
Cercetătorii încearcă să producă compuşi derivaţi de punicalagin, care să stea la baza unor noi medicamente cu administrare orală care să trateze neuro-inflamaţiile.
GH. MĂNOIU | 13 SEPTEMBRIE 2014