O lume a cunoașterii
    Sănătate / Vitamine și minerale

    O vitamină ar putea reduce riscul de cancer de piele

    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.


    Vitamina în cauză este o formă de vitamina B3 numită nicotinamida şi nu are unele dintre cele mai neplăcute efecte secundare ale rudei sale apropiate niacina, fiind considerată sigură pentru consum.

    Cercetătorii australieni au testat pe 386 de persoane care au fost deja diagnosticate cu cancer de piele, fie cu celule scuamoase, fie cu carcinom bazocelular. Acestea sunt forme de cancer extrem de comune cu creştere lentă, mult mai puţin grave decât melanomul.

    Sunt forme uşor de tratat, dar sunt incomode şi pot lăsa cicatrici. Lăsat netratat, carcinomul cu celule scuamoase, în special, se poate răspândi şi poate duce la deces.

    Voluntarii au luat fie două pastile de vitamina B3 de 500 mg pe zi timp de un an, fie un placebo. După un an, cei care au luat B3 au fost cu 23 la sută mai puţin susceptibili de a avea un alt cancer diagnosticat.

    Nu este clar cât de mult timp poate dura beneficiul acestui tratament.

    Vitamina a redus şi numărul de leziuni pre-canceroase, numite keratoze actinice cu 20 la sută în rândul voluntarilor care au luat nicotinamidă după nouă luni de tratament.

    Cercetătorii cred că nicotinamida lucrează pentru a preveni cancerul de piele în două moduri: reparând deteriorarea ADN-ului cauzată de lumina ultravioletă şi prin protejarea sistemului imunitar.

    17 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul Linus Pauling şi de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite, arată că persoanele cu sindrom metabolic au nevoie de mult mai multă vitamina E, un antioxidant important pentru protecţia celulelor.
    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.
    Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace.
    Suplimentele antioxidante cu vitamina E și seleniu, luate în monoterapie sau în asociere, nu au împiedicat demenţa la unii bărbaţi mai în vârstă, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite.
    Un recent studiu realizat la Albert Einstein College of Medicine din New York, Statele Unite, a constatat că medicamentele anti-tuberculoză distrug mai multe bacterii dacă se adaugă şi un supliment de vitamina C.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact