Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமானவத்து²பாளி • Vimānavatthupāḷi |
2. பப⁴ஸ்ஸரவிமானவத்து²
2. Pabhassaravimānavatthu
697.
697.
மஹித்³தி⁴கே சந்த³னருசிரக³த்தே, கா த்வங் ஸுபே⁴ தே³வதே வந்த³ஸே மமங்.
Mahiddhike candanaruciragatte, kā tvaṃ subhe devate vandase mamaṃ.
698.
698.
‘‘பல்லங்கோ ச தே மஹக்³கோ⁴, நானாரதனசித்திதோ ருசிரோ;
‘‘Pallaṅko ca te mahaggho, nānāratanacittito ruciro;
யத்த² த்வங் நிஸின்னா விரோசஸி, தே³வராஜாரிவ நந்த³னே வனே.
Yattha tvaṃ nisinnā virocasi, devarājāriva nandane vane.
699.
699.
‘‘கிங் த்வங் புரே ஸுசரிதமாசரீ ப⁴த்³தே³, கிஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ விபாகங்;
‘‘Kiṃ tvaṃ pure sucaritamācarī bhadde, kissa kammassa vipākaṃ;
அனுபோ⁴ஸி தே³வலோகஸ்மிங், தே³வதே புச்சி²தாசிக்க²;
Anubhosi devalokasmiṃ, devate pucchitācikkha;
கிஸ்ஸ கம்மஸ்ஸித³ங் ப²ல’’ந்தி.
Kissa kammassidaṃ phala’’nti.
700.
700.
‘‘பிண்டா³ய தே சரந்தஸ்ஸ, மாலங் பா²ணிதஞ்ச அத³த³ங் ப⁴ந்தே;
‘‘Piṇḍāya te carantassa, mālaṃ phāṇitañca adadaṃ bhante;
தஸ்ஸ கம்மஸ்ஸித³ங் விபாகங், அனுபோ⁴மி தே³வலோகஸ்மிங்.
Tassa kammassidaṃ vipākaṃ, anubhomi devalokasmiṃ.
701.
701.
ஸாஹங் த⁴ம்மங் நாஸ்ஸோஸிங், ஸுதே³ஸிதங் த⁴ம்மராஜேன.
Sāhaṃ dhammaṃ nāssosiṃ, sudesitaṃ dhammarājena.
702.
702.
‘‘தங் தங் வதா³மி ப⁴த்³த³ந்தே, ‘யஸ்ஸ மே அனுகம்பியோ கோசி;
‘‘Taṃ taṃ vadāmi bhaddante, ‘yassa me anukampiyo koci;
த⁴ம்மேஸு தங் ஸமாத³பேத²’, ஸுதே³ஸிதங் த⁴ம்மராஜேன.
Dhammesu taṃ samādapetha’, sudesitaṃ dhammarājena.
703.
703.
‘‘யேஸங் அத்தி² ஸத்³தா⁴ பு³த்³தே⁴, த⁴ம்மே ச ஸங்க⁴ரதனே;
‘‘Yesaṃ atthi saddhā buddhe, dhamme ca saṅgharatane;
தே மங் அதிவிரோசந்தி, ஆயுனா யஸஸா ஸிரியா.
Te maṃ ativirocanti, āyunā yasasā siriyā.
704.
704.
‘‘பதாபேன வண்ணேன உத்தரிதரா,
‘‘Patāpena vaṇṇena uttaritarā,
அஞ்ஞே மஹித்³தி⁴கதரா மயா தே³வா’’தி;
Aññe mahiddhikatarā mayā devā’’ti;
பப⁴ஸ்ஸரவிமானங் து³தியங்.
Pabhassaravimānaṃ dutiyaṃ.
Footnotes:
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / விமானவத்து²-அட்ட²கதா² • Vimānavatthu-aṭṭhakathā / 2. பப⁴ஸ்ஸரவிமானவண்ணனா • 2. Pabhassaravimānavaṇṇanā