Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    6. பச்சனீகஸுத்தவண்ணனா

    6. Paccanīkasuttavaṇṇanā

    202. ச²ட்டே² ‘‘ஸப்³ப³ங் ஸேத’’ந்தி வுத்தே ‘‘ஸப்³ப³ங் கண்ஹ’’ந்திஆதி³னா நயேன பச்சனீகங் கரொந்தஸ்ஸேவஸ்ஸ ஸாதங் ஸுக²ங் ஹோதீதி பச்சனீகஸாதோ. யோ ச வினெய்ய ஸாரம்ப⁴ந்தி யோ கரணுத்தரியலக்க²ணங் ஸாரம்ப⁴ங் வினெத்வா ஸுணாதீதி அத்தோ². ச²ட்ட²ங்.

    202. Chaṭṭhe ‘‘sabbaṃ seta’’nti vutte ‘‘sabbaṃ kaṇha’’ntiādinā nayena paccanīkaṃ karontassevassa sātaṃ sukhaṃ hotīti paccanīkasāto. Yoca vineyya sārambhanti yo karaṇuttariyalakkhaṇaṃ sārambhaṃ vinetvā suṇātīti attho. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 6. பச்சனீகஸுத்தங் • 6. Paccanīkasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 6. பச்சனீகஸுத்தவண்ணனா • 6. Paccanīkasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact