Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    15. பன்னரஸமவக்³கோ³

    15. Pannarasamavaggo

    1. பச்சயதாகதா²வண்ணனா

    1. Paccayatākathāvaṇṇanā

    711-717. இதா³னி பச்சயதாகதா² நாம ஹோதி. தத்த² யோ த⁴ம்மோ ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ, ஸோ யேஸங் ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ, தேஸஞ்ஞேவ யஸ்மா ஆரம்மணானந்தரஸமனந்தரபச்சயேன பச்சயோ ந ஹோதி, யோ வா ஆரம்மணபச்சயேன பச்சயோ, ஸோ யஸ்மா தேஸங்யேவ அனந்தரஸமனந்தரபச்சயேன பச்சயோ ந ஹோதி, தஸ்மா பச்சயதா வவத்தி²தாதி யேஸங் லத்³தி⁴, ஸெய்யதா²பி மஹாஸங்கி⁴கானங்; தே ஸந்தா⁴ய புச்சா² ஸகவாதி³ஸ்ஸ, படிஞ்ஞா இதரஸ்ஸ. ஸேஸமெத்த² யதா²பாளிமேவ நிய்யாதீதி.

    711-717. Idāni paccayatākathā nāma hoti. Tattha yo dhammo hetupaccayena paccayo, so yesaṃ hetupaccayena paccayo, tesaññeva yasmā ārammaṇānantarasamanantarapaccayena paccayo na hoti, yo vā ārammaṇapaccayena paccayo, so yasmā tesaṃyeva anantarasamanantarapaccayena paccayo na hoti, tasmā paccayatā vavatthitāti yesaṃ laddhi, seyyathāpi mahāsaṅghikānaṃ; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha yathāpāḷimeva niyyātīti.

    பச்சயதாகதா²வண்ணனா.

    Paccayatākathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (145) 1. பச்சயதாகதா² • (145) 1. Paccayatākathā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 1. பச்சயதாகதா²வண்ணனா • 1. Paccayatākathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 1. பச்சயதாகதா²வண்ணனா • 1. Paccayatākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact