Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    2. பச்சயத்தே²ரகா³தா²

    2. Paccayattheragāthā

    222.

    222.

    ‘‘பஞ்சாஹாஹங் பப்³ப³ஜிதோ, ஸேகோ² அப்பத்தமானஸோ,

    ‘‘Pañcāhāhaṃ pabbajito, sekho appattamānaso,

    விஹாரங் மே பவிட்ட²ஸ்ஸ, சேதஸோ பணிதீ⁴ அஹு.

    Vihāraṃ me paviṭṭhassa, cetaso paṇidhī ahu.

    223.

    223.

    ‘‘நாஸிஸ்ஸங் ந பிவிஸ்ஸாமி, விஹாரதோ ந நிக்க²மே;

    ‘‘Nāsissaṃ na pivissāmi, vihārato na nikkhame;

    நபி பஸ்ஸங் நிபாதெஸ்ஸங், தண்ஹாஸல்லே அனூஹதே.

    Napi passaṃ nipātessaṃ, taṇhāsalle anūhate.

    224.

    224.

    ‘‘தஸ்ஸ மேவங் விஹரதோ, பஸ்ஸ வீரியபரக்கமங்;

    ‘‘Tassa mevaṃ viharato, passa vīriyaparakkamaṃ;

    திஸ்ஸோ விஜ்ஜா அனுப்பத்தா, கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸன’’ந்தி.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … பச்சயோ தே²ரோ….

    … Paccayo thero….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 2. பச்சயத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 2. Paccayattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact