Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    11. பச்சா²ஜாதபச்சயனித்³தே³ஸவண்ணனா

    11. Pacchājātapaccayaniddesavaṇṇanā

    11. நிரவஸேஸத³ஸ்ஸிதபுரேஜாதத³ஸ்ஸனவஸேனாதி ‘‘சதுஸமுட்டா²னிகதிஸமுட்டா²னிகரூபகாயஸ்ஸா’’தி ஏவங் நிரவஸேஸதோ த³ஸ்ஸிதஸ்ஸ புரேஜாதஸ்ஸ பச்சயுப்பன்னஸ்ஸ த³ஸ்ஸனவஸேன. பச்சயா ஹி இத⁴ காமாவசரரூபாவசரவிபாகா, தேஸு காமாவசரவிபாகோ ச சதுஸமுட்டா²னிகரூபகாயஸ்ஸ பச்சயோ, ந இதரோ. தேனேவாஹ ‘‘ரூபாவசரவிபாகோ பன ஆஹாரஸமுட்டா²னஸ்ஸ ந ஹோதீ’’தி, தஸ்மா ‘‘தஸ்ஸேவா’’தி வுத்தேபி யதா²ரஹமத்தோ² வேதி³தப்³போ³.

    11. Niravasesadassitapurejātadassanavasenāti ‘‘catusamuṭṭhānikatisamuṭṭhānikarūpakāyassā’’ti evaṃ niravasesato dassitassa purejātassa paccayuppannassa dassanavasena. Paccayā hi idha kāmāvacararūpāvacaravipākā, tesu kāmāvacaravipāko ca catusamuṭṭhānikarūpakāyassa paccayo, na itaro. Tenevāha ‘‘rūpāvacaravipāko pana āhārasamuṭṭhānassa na hotī’’ti, tasmā ‘‘tassevā’’ti vuttepi yathārahamattho veditabbo.

    பச்சா²ஜாதபச்சயனித்³தே³ஸவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Pacchājātapaccayaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / பட்டா²னபாளி • Paṭṭhānapāḷi / (2) பச்சயனித்³தே³ஸோ • (2) Paccayaniddeso

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 11. பச்சா²ஜாதபச்சயனித்³தே³ஸவண்ணனா • 11. Pacchājātapaccayaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact