Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    3. பாசித்தியங்

    3. Pācittiyaṃ

    476.

    476.

    கதி பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    அபுப்³ப³ங் அசரிமங், ஆபஜ்ஜெய்ய ஏகதோ.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    பஞ்ச பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Pañca pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    அபுப்³ப³ங் அசரிமங், ஆபஜ்ஜெய்ய ஏகதோ.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    கதி பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    அபுப்³ப³ங் அசரிமங், ஆபஜ்ஜெய்ய ஏகதோ.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    ந பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Na pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    அபுப்³ப³ங் அசரிமங், ஆபஜ்ஜெய்ய ஏகதோ.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    கதி பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    கதி வாசாய தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Kati vācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    பஞ்ச பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Pañca pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    ஏகவாசாய தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Ekavācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    கதி பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    கதி வாசாய தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Kati vācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    நவ பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Nava pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    ஏகவாசாய தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Ekavācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    கதி பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    கிஞ்ச கித்தெத்வா தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Kiñca kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    பஞ்ச பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Pañca pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    வத்து²ங் கித்தெத்வா தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Vatthuṃ kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    கதி பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    கிஞ்ச கித்தெத்வா தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Kiñca kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    நவ பாசித்தியானி, ஸப்³பா³னி நானாவத்து²கானி;

    Nava pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    வத்து²ங் கித்தெத்வா தே³ஸெய்ய, வுத்தா ஆதி³ச்சப³ந்து⁴னா.

    Vatthuṃ kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    யாவததியகே கதி ஆபத்தியோ, கதி வோஹாரபச்சயா;

    Yāvatatiyake kati āpattiyo, kati vohārapaccayā;

    கா²த³ந்தஸ்ஸ கதி ஆபத்தியோ, கதி போ⁴ஜனபச்சயா.

    Khādantassa kati āpattiyo, kati bhojanapaccayā.

    யாவததியகே திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ, ச² வோஹாரபச்சயா;

    Yāvatatiyake tisso āpattiyo, cha vohārapaccayā;

    கா²த³ந்தஸ்ஸ திஸ்ஸோ ஆபத்தியோ, பஞ்ச போ⁴ஜனபச்சயா.

    Khādantassa tisso āpattiyo, pañca bhojanapaccayā.

    ஸப்³பா³ யாவததியகா, கதி டா²னானி க³ச்ச²ந்தி;

    Sabbā yāvatatiyakā, kati ṭhānāni gacchanti;

    கதினஞ்சேவ ஆபத்தி, கதினங் அதி⁴கரணேன ச.

    Katinañceva āpatti, katinaṃ adhikaraṇena ca.

    ஸப்³பா³ யாவததியகா, பஞ்ச டா²னானி க³ச்ச²ந்தி;

    Sabbā yāvatatiyakā, pañca ṭhānāni gacchanti;

    பஞ்சன்னஞ்சேவ ஆபத்தி, பஞ்சன்னங் அதி⁴கரணேன ச.

    Pañcannañceva āpatti, pañcannaṃ adhikaraṇena ca.

    கதினங் வினிச்ச²யோ ஹோதி, கதினங் வூபஸமேன ச;

    Katinaṃ vinicchayo hoti, katinaṃ vūpasamena ca;

    கதினஞ்சேவ அனாபத்தி, கதிஹி டா²னேஹி ஸோப⁴தி.

    Katinañceva anāpatti, katihi ṭhānehi sobhati.

    பஞ்சன்னங் வினிச்ச²யோ ஹோதி, பஞ்சன்னங் வூபஸமேன ச;

    Pañcannaṃ vinicchayo hoti, pañcannaṃ vūpasamena ca;

    பஞ்சன்னஞ்சேவ அனாபத்தி, தீஹி டா²னேஹி ஸோப⁴தி.

    Pañcannañceva anāpatti, tīhi ṭhānehi sobhati.

    கதி காயிகா ரத்திங், கதி காயிகா தி³வா;

    Kati kāyikā rattiṃ, kati kāyikā divā;

    நிஜ்ஜா²யந்தஸ்ஸ கதி ஆபத்தி, கதி பிண்ட³பாதபச்சயா.

    Nijjhāyantassa kati āpatti, kati piṇḍapātapaccayā.

    த்³வே காயிகா ரத்திங், த்³வே காயிகா தி³வா;

    Dve kāyikā rattiṃ, dve kāyikā divā;

    நிஜ்ஜா²யந்தஸ்ஸ ஏகா ஆபத்தி, ஏகா பிண்ட³பாதபச்சயா.

    Nijjhāyantassa ekā āpatti, ekā piṇḍapātapaccayā.

    கதானிஸங்ஸே ஸம்பஸ்ஸங், பரேஸங் ஸத்³தா⁴ய தே³ஸயே;

    Katānisaṃse sampassaṃ, paresaṃ saddhāya desaye;

    உக்கி²த்தகா கதி வுத்தா, கதி ஸம்மாவத்தனா.

    Ukkhittakā kati vuttā, kati sammāvattanā.

    அட்டா²னிஸங்ஸே ஸம்பஸ்ஸங், பரேஸங் ஸத்³தா⁴ய தே³ஸயே;

    Aṭṭhānisaṃse sampassaṃ, paresaṃ saddhāya desaye;

    உக்கி²த்தகா தயோ வுத்தா, தேசத்தாலீஸ ஸம்மாவத்தனா.

    Ukkhittakā tayo vuttā, tecattālīsa sammāvattanā.

    கதி டா²னே முஸாவாதோ³, கதி பரமந்தி வுச்சதி;

    Kati ṭhāne musāvādo, kati paramanti vuccati;

    கதி பாடிதே³ஸனீயா, கதினங் தே³ஸனாய ச.

    Kati pāṭidesanīyā, katinaṃ desanāya ca.

    பஞ்ச டா²னே முஸாவாதோ³, சுத்³த³ஸ பரமந்தி வுச்சதி;

    Pañca ṭhāne musāvādo, cuddasa paramanti vuccati;

    த்³வாத³ஸ பாடிதே³ஸனீயா, சதுன்னங் தே³ஸனாய ச.

    Dvādasa pāṭidesanīyā, catunnaṃ desanāya ca.

    கதங்கி³கோ முஸாவாதோ³, கதி உபோஸத²ங்கா³னி;

    Kataṅgiko musāvādo, kati uposathaṅgāni;

    கதி தூ³தெய்யங்கா³னி, கதி தித்தி²யவத்தனா.

    Kati dūteyyaṅgāni, kati titthiyavattanā.

    அட்ட²ங்கி³கோ முஸாவாதோ³, அட்ட² உபோஸத²ங்கா³னி;

    Aṭṭhaṅgiko musāvādo, aṭṭha uposathaṅgāni;

    அட்ட² தூ³தெய்யங்கா³னி, அட்ட² தித்தி²யவத்தனா.

    Aṭṭha dūteyyaṅgāni, aṭṭha titthiyavattanā.

    கதிவாசிகா உபஸம்பதா³, கதினங் பச்சுட்டா²தப்³ப³ங்;

    Kativācikā upasampadā, katinaṃ paccuṭṭhātabbaṃ;

    கதினங் ஆஸனங் தா³தப்³ப³ங், பி⁴க்கு²னோவாத³கோ கதிஹி.

    Katinaṃ āsanaṃ dātabbaṃ, bhikkhunovādako katihi.

    அட்ட²வாசிகா உபஸம்பதா³, அட்ட²ன்னங் பச்சுட்டா²தப்³ப³ங்;

    Aṭṭhavācikā upasampadā, aṭṭhannaṃ paccuṭṭhātabbaṃ;

    அட்ட²ன்னங் ஆஸனங் தா³தப்³ப³ங், பி⁴க்கு²னோவாத³கோ அட்ட²ஹி.

    Aṭṭhannaṃ āsanaṃ dātabbaṃ, bhikkhunovādako aṭṭhahi.

    கதினங் சே²ஜ்ஜங் ஹோதி, கதினங் து²ல்லச்சயங்;

    Katinaṃ chejjaṃ hoti, katinaṃ thullaccayaṃ;

    கதினஞ்சேவ அனாபத்தி, ஸப்³பே³ஸங் ஏகவத்து²கா.

    Katinañceva anāpatti, sabbesaṃ ekavatthukā.

    ஏகஸ்ஸ சே²ஜ்ஜங் ஹோதி, சதுன்னங் து²ல்லச்சயங்;

    Ekassa chejjaṃ hoti, catunnaṃ thullaccayaṃ;

    சதுன்னஞ்சேவ அனாபத்தி, ஸப்³பே³ஸங் ஏகவத்து²கா.

    Catunnañceva anāpatti, sabbesaṃ ekavatthukā.

    கதி ஆகா⁴தவத்தூ²னி, கதிஹி ஸங்கோ⁴ பி⁴ஜ்ஜதி;

    Kati āghātavatthūni, katihi saṅgho bhijjati;

    கதெத்த² பட²மாபத்திகா, ஞத்தியா கரணா கதி.

    Katettha paṭhamāpattikā, ñattiyā karaṇā kati.

    நவ ஆகா⁴தவத்தூ²னி, நவஹி ஸங்கோ⁴ பி⁴ஜ்ஜதி;

    Nava āghātavatthūni, navahi saṅgho bhijjati;

    நவெத்த² பட²மாபத்திகா, ஞத்தியா கரணா நவ.

    Navettha paṭhamāpattikā, ñattiyā karaṇā nava.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / (3) பாசித்தியவண்ணனா • (3) Pācittiyavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பாசித்தியவண்ணனா • Pācittiyavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / பாசித்தியவண்ணனா • Pācittiyavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / பாசித்தியவண்ணனா • Pācittiyavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / (3) பாசித்தியவண்ணனா • (3) Pācittiyavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact