Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    8. பாத³பீடி²யத்தே²ரஅபதா³னங்

    8. Pādapīṭhiyattheraapadānaṃ

    50.

    50.

    ‘‘ஸுமேதோ⁴ நாம ஸம்பு³த்³தோ⁴, அக்³கோ³ காருணிகோ முனி;

    ‘‘Sumedho nāma sambuddho, aggo kāruṇiko muni;

    தாரயித்வா ப³ஹூ ஸத்தே, நிப்³பு³தோ ஸோ மஹாயஸோ.

    Tārayitvā bahū satte, nibbuto so mahāyaso.

    51.

    51.

    ‘‘ஸீஹாஸனஸ்ஸ ஸாமந்தா, ஸுமேத⁴ஸ்ஸ மஹேஸினோ;

    ‘‘Sīhāsanassa sāmantā, sumedhassa mahesino;

    பஸன்னசித்தோ ஸுமனோ, பாத³பீட²மகாரயிங்.

    Pasannacitto sumano, pādapīṭhamakārayiṃ.

    52.

    52.

    ‘‘கத்வான குஸலங் கம்மங், ஸுக²பாகங் ஸுகு²த்³ரயங்;

    ‘‘Katvāna kusalaṃ kammaṃ, sukhapākaṃ sukhudrayaṃ;

    புஞ்ஞகம்மேன ஸங்யுத்தோ, தாவதிங்ஸமக³ச்ச²ஹங்.

    Puññakammena saṃyutto, tāvatiṃsamagacchahaṃ.

    53.

    53.

    ‘‘தத்த² மே வஸமானஸ்ஸ, புஞ்ஞகம்மஸமங்கி³னோ;

    ‘‘Tattha me vasamānassa, puññakammasamaṅgino;

    பதா³னி உத்³த⁴ரந்தஸ்ஸ, ஸொண்ணபீடா² ப⁴வந்தி மே.

    Padāni uddharantassa, soṇṇapīṭhā bhavanti me.

    54.

    54.

    ‘‘லாபா⁴ தேஸங் ஸுலத்³த⁴ங் வோ, யே லப⁴ந்தி உபஸ்ஸுதிங்;

    ‘‘Lābhā tesaṃ suladdhaṃ vo, ye labhanti upassutiṃ;

    நிப்³பு³தே காரங் கத்வான, லப⁴ந்தி விபுலங் ஸுக²ங்.

    Nibbute kāraṃ katvāna, labhanti vipulaṃ sukhaṃ.

    55.

    55.

    ‘‘மயாபி ஸுகதங் கம்மங், வாணிஜ்ஜங் ஸுப்பயோஜிதங்;

    ‘‘Mayāpi sukataṃ kammaṃ, vāṇijjaṃ suppayojitaṃ;

    பாத³பீட²ங் கரித்வான, ஸொண்ணபீட²ங் லபா⁴மஹங்.

    Pādapīṭhaṃ karitvāna, soṇṇapīṭhaṃ labhāmahaṃ.

    56.

    56.

    ‘‘யங் யங் தி³ஸங் பக்கமாமி, கேனசி கிச்சயேனஹங் 1;

    ‘‘Yaṃ yaṃ disaṃ pakkamāmi, kenaci kiccayenahaṃ 2;

    ஸொண்ணபீடே² அக்கமாமி 3, புஞ்ஞகம்மஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Soṇṇapīṭhe akkamāmi 4, puññakammassidaṃ phalaṃ.

    57.

    57.

    ‘‘திங்ஸகப்பஸஹஸ்ஸம்ஹி, யங் கம்மமகரிங் ததா³;

    ‘‘Tiṃsakappasahassamhi, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, பாத³பீட²ஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pādapīṭhassidaṃ phalaṃ.

    58.

    58.

    ‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவோ.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    59.

    59.

    ‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    60.

    60.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா பாத³பீடி²யோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pādapīṭhiyo thero imā gāthāyo

    அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Abhāsitthāti.

    பாத³பீடி²யத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் அட்ட²மங்.

    Pādapīṭhiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. பச்சயேனஹங் (ஸீ॰ பீ॰)
    2. paccayenahaṃ (sī. pī.)
    3. ஸொண்ணபீடே²ன கமாமி (க॰)
    4. soṇṇapīṭhena kamāmi (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 1-60. ஸகிங்ஸம்மஜ்ஜகத்தே²ரஅபதா³னாதி³வண்ணனா • 1-60. Sakiṃsammajjakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact