Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    3. பதா⁴னஸுத்தவண்ணனா

    3. Padhānasuttavaṇṇanā

    13. ததியே உத்தமவீரியானீதி ஸெட்ட²வீரியானி விஸிட்ட²ஸ்ஸ அத்த²ஸ்ஸ ஸாத⁴னதோ. மாரோ தி⁴ய்யதி எத்தா²தி மாரதெ⁴ய்யங், கிலேஸமாரஸ்ஸ பவத்திட்டா²னபூ⁴தங், தங் தேபூ⁴மகவட்டந்தி ஆஹ ‘‘தேபூ⁴மகவட்டஸங்கா²தங் மாரதெ⁴ய்ய’’ந்தி. ஜாதிமரணதோ ஜாதங் ப⁴யங் ஜாதிமரணப⁴யங், ஜாதிமரணமேவ வா ப⁴யஹேதுதோ ப⁴யந்தி ஜாதிமரணப⁴யங். தேனாஹ ‘‘ஜாதிஞ்ச மரணஞ்ச…பே॰… ப⁴யஸ்ஸா’’தி ஸேஸங் உத்தானமேவ.

    13. Tatiye uttamavīriyānīti seṭṭhavīriyāni visiṭṭhassa atthassa sādhanato. Māro dhiyyati etthāti māradheyyaṃ, kilesamārassa pavattiṭṭhānabhūtaṃ, taṃ tebhūmakavaṭṭanti āha ‘‘tebhūmakavaṭṭasaṅkhātaṃ māradheyya’’nti. Jātimaraṇato jātaṃ bhayaṃ jātimaraṇabhayaṃ, jātimaraṇameva vā bhayahetuto bhayanti jātimaraṇabhayaṃ. Tenāha ‘‘jātiñca maraṇañca…pe… bhayassā’’ti sesaṃ uttānameva.

    பதா⁴னஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Padhānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 3. பதா⁴னஸுத்தங் • 3. Padhānasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 3. பதா⁴னஸுத்தவண்ணனா • 3. Padhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact