Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    10. பஜ்ஜோதஸுத்தங்

    10. Pajjotasuttaṃ

    80.

    80.

    ‘‘கிங்ஸு லோகஸ்மி பஜ்ஜோதோ, கிங்ஸு லோகஸ்மி ஜாக³ரோ;

    ‘‘Kiṃsu lokasmi pajjoto, kiṃsu lokasmi jāgaro;

    கிங்ஸு கம்மே ஸஜீவானங், கிமஸ்ஸ இரியாபதோ².

    Kiṃsu kamme sajīvānaṃ, kimassa iriyāpatho.

    ‘‘கிங்ஸு அலஸங் அனலஸஞ்ச 1, மாதா புத்தங்வ போஸதி;

    ‘‘Kiṃsu alasaṃ analasañca 2, mātā puttaṃva posati;

    கிங் பூ⁴தா உபஜீவந்தி, யே பாணா பத²விஸ்ஸிதா’’தி.

    Kiṃ bhūtā upajīvanti, ye pāṇā pathavissitā’’ti.

    ‘‘பஞ்ஞா லோகஸ்மி பஜ்ஜோதோ, ஸதி லோகஸ்மி ஜாக³ரோ;

    ‘‘Paññā lokasmi pajjoto, sati lokasmi jāgaro;

    கா³வோ கம்மே ஸஜீவானங், ஸீதஸ்ஸ இரியாபதோ².

    Gāvo kamme sajīvānaṃ, sītassa iriyāpatho.

    ‘‘வுட்டி² அலஸங் அனலஸஞ்ச, மாதா புத்தங்வ போஸதி;

    ‘‘Vuṭṭhi alasaṃ analasañca, mātā puttaṃva posati;

    வுட்டி²ங் பூ⁴தா உபஜீவந்தி, யே பாணா பத²விஸ்ஸிதா’’தி.

    Vuṭṭhiṃ bhūtā upajīvanti, ye pāṇā pathavissitā’’ti.







    Footnotes:
    1. கிங் ஆலஸ்யானாலஸ்யஞ்ச (க॰)
    2. kiṃ ālasyānālasyañca (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 10. பஜ்ஜோதஸுத்தவண்ணனா • 10. Pajjotasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 10. பஜ்ஜோதஸுத்தவண்ணனா • 10. Pajjotasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact