Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    9. பமாதா³தி³வக்³க³வண்ணனா

    9. Pamādādivaggavaṇṇanā

    81. நவமஸ்ஸாபி பட²மங் அட்டு²ப்பத்தியமேவ கதி²தங். ஸம்ப³ஹுலா கிர பி⁴க்கூ² த⁴ம்மஸபா⁴யங் நிஸின்னா கும்ப⁴கோ⁴ஸகங் ஆரப்³ப⁴ ‘‘அஸுகங் நாம குலங் புப்³பே³ அப்பயஸங் அப்பபரிவாரங் அஹோஸி, இதா³னி மஹாயஸங் மஹாபரிவாரங் ஜாத’’ந்தி கத²யிங்ஸு. ஸத்தா² புரிமனயேனேவ ஆக³ந்த்வா தேஸங் வசனங் ஸுத்வா இமங் ஸுத்தங் ஆரபி⁴. தஸ்ஸத்தோ² ஹெட்டா² வுத்தனயேனேவ வேதி³தப்³போ³.

    81. Navamassāpi paṭhamaṃ aṭṭhuppattiyameva kathitaṃ. Sambahulā kira bhikkhū dhammasabhāyaṃ nisinnā kumbhaghosakaṃ ārabbha ‘‘asukaṃ nāma kulaṃ pubbe appayasaṃ appaparivāraṃ ahosi, idāni mahāyasaṃ mahāparivāraṃ jāta’’nti kathayiṃsu. Satthā purimanayeneva āgantvā tesaṃ vacanaṃ sutvā imaṃ suttaṃ ārabhi. Tassattho heṭṭhā vuttanayeneva veditabbo.

    82. து³தியாதீ³ஸு மஹதோ அனத்தா²யாதி மஹந்தஸ்ஸ அனத்த²ஸ்ஸ அத்தா²ய. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவாதி.

    82. Dutiyādīsu mahato anatthāyāti mahantassa anatthassa atthāya. Sesamettha uttānamevāti.

    பமாதா³தி³வக்³க³வண்ணனா.

    Pamādādivaggavaṇṇanā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 9. பமாதா³தி³வக்³கோ³ • 9. Pamādādivaggo

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 8. கல்யாணமித்தாதி³வக்³க³வண்ணனா • 8. Kalyāṇamittādivaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact