Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
2. கி³லானவக்³கோ³
2. Gilānavaggo
1-3. பாணஸுத்தாதி³வண்ணனா
1-3. Pāṇasuttādivaṇṇanā
192-194. து³தியவக்³க³ஸ்ஸ பட²மே சத்தாரோ இரியாபதே² கப்பெந்தீதி யேஸங் சத்தாரோ இரியாபதா² அத்தி², தேஸங்யேவ வஸேனேதங் வுத்தங். ஸீலங் நிஸ்ஸாயாதி சதுபாரிஸுத்³தி⁴ஸீலங் நிஸ்ஸயங் கத்வா. ஸத்த பொ³ஜ்ஜ²ங்கே³தி ஸஹவிபஸ்ஸனகே மக்³க³பொ³ஜ்ஜ²ங்கே³. து³தியததியானி உத்தானத்தா²னேவ.
192-194. Dutiyavaggassa paṭhame cattāro iriyāpathe kappentīti yesaṃ cattāro iriyāpathā atthi, tesaṃyeva vasenetaṃ vuttaṃ. Sīlaṃ nissāyāti catupārisuddhisīlaṃ nissayaṃ katvā. Satta bojjhaṅgeti sahavipassanake maggabojjhaṅge. Dutiyatatiyāni uttānatthāneva.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
1. பாணஸுத்தங் • 1. Pāṇasuttaṃ
2. பட²மஸூரியூபமஸுத்தங் • 2. Paṭhamasūriyūpamasuttaṃ
3. து³தியஸூரியூபமஸுத்தங் • 3. Dutiyasūriyūpamasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 1-3. பாணஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-3. Pāṇasuttādivaṇṇanā