Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    4-7. பாணாதிபாதீஸுத்தாதி³வண்ணனா

    4-7. Pāṇātipātīsuttādivaṇṇanā

    214-217. சதுத்த²ங் சதுன்னங் கம்மகிலேஸானங் தப்படிபக்க²ஸ்ஸ ச வஸேன வுத்தங், பஞ்சமங் ஸுக்கபக்கா²னங் ஆதி³தோ சதுன்னங் மிச்ச²த்தானங் வஸேன, ச²ட்ட²ங் அவஸேஸானங் சதுன்னங், ஸத்தமங் அனரியவோஹாரஅரியவோஹாரானங். ததா² அட்ட²மனவமத³ஸமானி ஸப்படிபக்கா²னங் அஸ்ஸத்³த⁴ம்மானங் வஸேன வுத்தானி. ஸப்³ப³ஸுத்தேஸு பன ஸுக்கபக்க²த⁴ம்மா லோகியலோகுத்தரமிஸ்ஸகாவ கதி²தா. நவஸு ஸுத்தேஸு கிஞ்சாபி ‘‘ஸக்³கே³’’தி வுத்தங், தயோ பன மக்³கா³ தீணி ச ப²லானி லப்³ப⁴ந்தியேவாதி.

    214-217. Catutthaṃ catunnaṃ kammakilesānaṃ tappaṭipakkhassa ca vasena vuttaṃ, pañcamaṃ sukkapakkhānaṃ ādito catunnaṃ micchattānaṃ vasena, chaṭṭhaṃ avasesānaṃ catunnaṃ, sattamaṃ anariyavohāraariyavohārānaṃ. Tathā aṭṭhamanavamadasamāni sappaṭipakkhānaṃ assaddhammānaṃ vasena vuttāni. Sabbasuttesu pana sukkapakkhadhammā lokiyalokuttaramissakāva kathitā. Navasu suttesu kiñcāpi ‘‘sagge’’ti vuttaṃ, tayo pana maggā tīṇi ca phalāni labbhantiyevāti.

    பரிஸாவக்³கோ³ து³தியோ.

    Parisāvaggo dutiyo.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸிக்கா²பத³ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Sikkhāpadasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact