Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
7-11. பாபபி⁴க்கு²ஸுத்தாதி³வண்ணனா
7-11. Pāpabhikkhusuttādivaṇṇanā
218-222. பி⁴க்கு²வத்து²ஸ்மிங் பாபபி⁴க்கூ²தி லாமகபி⁴க்கு². ஸோ கிர லோகஸ்ஸ ஸத்³தா⁴தெ³ய்யே சத்தாரோ பச்சயே பரிபு⁴ஞ்ஜித்வா காயவசீத்³வாரேஹி அஸங்யதோ பி⁴ன்னாஜீவோ சித்தகேளிங் கீளந்தோ விசரி. ததோ ஏகங் பு³த்³த⁴ந்தரங் நிரயே பச்சித்வா பேதலோகே நிப்³ப³த்தந்தோ பி⁴க்கு²ஸதி³ஸேனேவ அத்தபா⁴வேன நிப்³ப³த்தி. பி⁴க்கு²னீஸிக்க²மானாஸாமணேரஸாமணேரீவத்தூ²ஸுபி அயமேவ வினிச்ச²யோ. ஸத்தமாதீ³னி.
218-222. Bhikkhuvatthusmiṃ pāpabhikkhūti lāmakabhikkhu. So kira lokassa saddhādeyye cattāro paccaye paribhuñjitvā kāyavacīdvārehi asaṃyato bhinnājīvo cittakeḷiṃ kīḷanto vicari. Tato ekaṃ buddhantaraṃ niraye paccitvā petaloke nibbattanto bhikkhusadiseneva attabhāvena nibbatti. Bhikkhunīsikkhamānāsāmaṇerasāmaṇerīvatthūsupi ayameva vinicchayo. Sattamādīni.
லக்க²ணஸங்யுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.
Lakkhaṇasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
7. பாபபி⁴க்கு²ஸுத்தங் • 7. Pāpabhikkhusuttaṃ
8. பாபபி⁴க்கு²னீஸுத்தங் • 8. Pāpabhikkhunīsuttaṃ
9. பாபஸிக்க²மானஸுத்தங் • 9. Pāpasikkhamānasuttaṃ
10. பாபஸாமணேரஸுத்தங் • 10. Pāpasāmaṇerasuttaṃ
11. பாபஸாமணேரீஸுத்தங் • 11. Pāpasāmaṇerīsuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7-11. பாபபி⁴க்கு²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-11. Pāpabhikkhusuttādivaṇṇanā