Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    10. பாபனிவாரியத்தே²ரஅபதா³னங்

    10. Pāpanivāriyattheraapadānaṃ

    51.

    51.

    ‘‘பியத³ஸ்ஸிஸ்ஸ ப⁴க³வதோ, சங்கமங் ஸோதி⁴தங் மயா;

    ‘‘Piyadassissa bhagavato, caṅkamaṃ sodhitaṃ mayā;

    நளகேஹி படிச்ச²ன்னங், வாதாதபனிவாரணங்.

    Naḷakehi paṭicchannaṃ, vātātapanivāraṇaṃ.

    52.

    52.

    ‘‘பாபங் விவஜ்ஜனத்தா²ய, குஸலஸ்ஸுபஸம்பதா³;

    ‘‘Pāpaṃ vivajjanatthāya, kusalassupasampadā;

    கிலேஸானங் பஹானாய, பத³ஹிங் ஸத்து² ஸாஸனே.

    Kilesānaṃ pahānāya, padahiṃ satthu sāsane.

    53.

    53.

    ‘‘இதோ ஏகாத³ஸே கப்பே, அக்³கி³தே³வோதி விஸ்ஸுதோ;

    ‘‘Ito ekādase kappe, aggidevoti vissuto;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னோ, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    54.

    54.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா பாபனிவாரியோ 1 தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pāpanivāriyo 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    பாபனிவாரியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் த³ஸமங்.

    Pāpanivāriyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    ஹத்தி²வக்³கோ³ பா³வீஸதிமோ.

    Hatthivaggo bāvīsatimo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஹத்தி² பானதி⁴ ஸச்சஞ்ச, ஏகஸஞ்ஞி ச ரங்ஸிகோ;

    Hatthi pānadhi saccañca, ekasaññi ca raṃsiko;

    ஸந்தி⁴தோ தாலவண்டஞ்ச, ததா² அக்கந்தஸஞ்ஞகோ;

    Sandhito tālavaṇṭañca, tathā akkantasaññako;

    ஸப்பி பாபனிவாரீ ச, சதுப்பஞ்ஞாஸ கா³த²காதி.

    Sappi pāpanivārī ca, catuppaññāsa gāthakāti.







    Footnotes:
    1. வாதாதபனிவாரியோ (?)
    2. vātātapanivāriyo (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact