Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    11. பாபஸாமணேரீஸுத்தங்

    11. Pāpasāmaṇerīsuttaṃ

    222. ‘‘இதா⁴ஹங், ஆவுஸோ, கி³ஜ்ஜ²கூடா பப்³ப³தா ஓரோஹந்தோ அத்³த³ஸங் ஸாமணேரிங் வேஹாஸங் க³ச்ச²ந்திங். தஸ்ஸா ஸங்கா⁴டிபி ஆதி³த்தா ஸம்பஜ்ஜலிதா ஸஜோதிபூ⁴தா, பத்தோபி ஆதி³த்தோ ஸம்பஜ்ஜலிதோ ஸஜோதிபூ⁴தோ, காயப³ந்த⁴னம்பி ஆதி³த்தங் ஸம்பஜ்ஜலிதங் ஸஜோதிபூ⁴தங், காயோபி ஆதி³த்தோ ஸம்பஜ்ஜலிதோ ஸஜோதிபூ⁴தோ. ஸா ஸுத³ங் அட்டஸ்ஸரங் கரோதி. தஸ்ஸ மய்ஹங், ஆவுஸோ, ஏதத³ஹோஸி – ‘அச்ச²ரியங் வத, போ⁴, அப்³பு⁴தங் வத, போ⁴! ஏவரூபோபி நாம ஸத்தோ ப⁴விஸ்ஸதி! ஏவரூபோபி நாம யக்கோ² ப⁴விஸ்ஸதி! ஏவரூபோபி நாம அத்தபா⁴வபடிலாபோ⁴ ப⁴விஸ்ஸதீ’’’தி!!

    222. ‘‘Idhāhaṃ, āvuso, gijjhakūṭā pabbatā orohanto addasaṃ sāmaṇeriṃ vehāsaṃ gacchantiṃ. Tassā saṅghāṭipi ādittā sampajjalitā sajotibhūtā, pattopi āditto sampajjalito sajotibhūto, kāyabandhanampi ādittaṃ sampajjalitaṃ sajotibhūtaṃ, kāyopi āditto sampajjalito sajotibhūto. Sā sudaṃ aṭṭassaraṃ karoti. Tassa mayhaṃ, āvuso, etadahosi – ‘acchariyaṃ vata, bho, abbhutaṃ vata, bho! Evarūpopi nāma satto bhavissati! Evarūpopi nāma yakkho bhavissati! Evarūpopi nāma attabhāvapaṭilābho bhavissatī’’’ti!!

    அத² கோ² ப⁴க³வா பி⁴க்கூ² ஆமந்தேஸி – ‘‘சக்கு²பூ⁴தா வத, பி⁴க்க²வே, ஸாவகா விஹரந்தி; ஞாணபூ⁴தா வத, பி⁴க்க²வே, ஸாவகா விஹரந்தி, யத்ர ஹி நாம ஸாவகோ ஏவரூபங் ஞஸ்ஸதி வா த³க்க²தி வா ஸக்கி²ங் வா கரிஸ்ஸதி. புப்³பே³வ மே ஸா, பி⁴க்க²வே, ஸாமணேரீ தி³ட்டா² அஹோஸி. அபி சாஹங் ந ப்³யாகாஸிங். அஹஞ்சேதங் ப்³யாகரெய்யங், பரே ச மே ந ஸத்³த³ஹெய்யுங். யே மே ந ஸத்³த³ஹெய்யுங், தேஸங் தங் அஸ்ஸ தீ³க⁴ரத்தங் அஹிதாய து³க்கா²ய. ஏஸா, பி⁴க்க²வே, ஸாமணேரீ கஸ்ஸபஸ்ஸ ஸம்மாஸம்பு³த்³த⁴ஸ்ஸ பாவசனே பாபஸாமணேரீ அஹோஸி. ஸா தஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ விபாகேன ப³ஹூனி வஸ்ஸானி ப³ஹூனி வஸ்ஸஸதானி ப³ஹூனி வஸ்ஸஸஹஸ்ஸானி ப³ஹூனி வஸ்ஸஸதஸஹஸ்ஸானி நிரயே பச்சித்வா தஸ்ஸேவ கம்மஸ்ஸ விபாகாவஸேஸேன ஏவரூபங் அத்தபா⁴வபடிலாப⁴ங் படிஸங்வேத³யதீ’’தி. ஏகாத³ஸமங்.

    Atha kho bhagavā bhikkhū āmantesi – ‘‘cakkhubhūtā vata, bhikkhave, sāvakā viharanti; ñāṇabhūtā vata, bhikkhave, sāvakā viharanti, yatra hi nāma sāvako evarūpaṃ ñassati vā dakkhati vā sakkhiṃ vā karissati. Pubbeva me sā, bhikkhave, sāmaṇerī diṭṭhā ahosi. Api cāhaṃ na byākāsiṃ. Ahañcetaṃ byākareyyaṃ, pare ca me na saddaheyyuṃ. Ye me na saddaheyyuṃ, tesaṃ taṃ assa dīgharattaṃ ahitāya dukkhāya. Esā, bhikkhave, sāmaṇerī kassapassa sammāsambuddhassa pāvacane pāpasāmaṇerī ahosi. Sā tassa kammassa vipākena bahūni vassāni bahūni vassasatāni bahūni vassasahassāni bahūni vassasatasahassāni niraye paccitvā tasseva kammassa vipākāvasesena evarūpaṃ attabhāvapaṭilābhaṃ paṭisaṃvedayatī’’ti. Ekādasamaṃ.

    து³தியோ வக்³கோ³.

    Dutiyo vaggo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    கூபே நிமுக்³கோ³ ஹி ஸோ பாரதா³ரிகோ;

    Kūpe nimuggo hi so pāradāriko;

    கூ³த²கா²தி³ அஹு து³ட்ட²ப்³ராஹ்மணோ.

    Gūthakhādi ahu duṭṭhabrāhmaṇo.

    நிச்ச²வித்தி² அதிசாரினீ அஹு;

    Nicchavitthi aticārinī ahu;

    மங்கு³லித்தி² அஹு இக்க²ணித்தி²கா.

    Maṅgulitthi ahu ikkhaṇitthikā.

    ஓகிலினி ஸபத்தங்கா³ரோகிரி;

    Okilini sapattaṅgārokiri;

    ஸீஸச்சி²ன்னோ அஹு சோரகா⁴தகோ.

    Sīsacchinno ahu coraghātako.

    பி⁴க்கு² பி⁴க்கு²னீ ஸிக்க²மானா;

    Bhikkhu bhikkhunī sikkhamānā;

    ஸாமணேரோ அத² ஸாமணேரிகா.

    Sāmaṇero atha sāmaṇerikā.

    கஸ்ஸபஸ்ஸ வினயஸ்மிங் பப்³ப³ஜ்ஜங்;

    Kassapassa vinayasmiṃ pabbajjaṃ;

    பாபகம்மங் கரிங்ஸு தாவதே³தி.

    Pāpakammaṃ kariṃsu tāvadeti.

    லக்க²ணஸங்யுத்தங் ஸமத்தங்.

    Lakkhaṇasaṃyuttaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 7-11. பாபபி⁴க்கு²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-11. Pāpabhikkhusuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7-11. பாபபி⁴க்கு²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-11. Pāpabhikkhusuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact