Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    2. பாராஜிகாதி³பஞ்ஹா

    2. Pārājikādipañhā

    480.

    480.

    இத்தீ² ச அப்³ப⁴ந்தரே ஸியா,

    Itthī ca abbhantare siyā,

    பி⁴க்கு² ச ப³ஹித்³தா⁴ ஸியா;

    Bhikkhu ca bahiddhā siyā;

    சி²த்³த³ங் தஸ்மிங் க⁴ரே நத்தி²;

    Chiddaṃ tasmiṃ ghare natthi;

    மேது²னத⁴ம்மபச்சயா;

    Methunadhammapaccayā;

    கத²ங் பாராஜிகோ ஸியா;

    Kathaṃ pārājiko siyā;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    தேலங் மது⁴ங் பா²ணிதஞ்சாபி ஸப்பிங்;

    Telaṃ madhuṃ phāṇitañcāpi sappiṃ;

    ஸாமங் க³ஹெத்வான நிக்கி²பெய்ய;

    Sāmaṃ gahetvāna nikkhipeyya;

    அவீதிவத்தே ஸத்தாஹே;

    Avītivatte sattāhe;

    ஸதி பச்சயே பரிபு⁴ஞ்ஜந்தஸ்ஸ ஆபத்தி;

    Sati paccaye paribhuñjantassa āpatti;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    நிஸ்ஸக்³கி³யேன ஆபத்தி;

    Nissaggiyena āpatti;

    ஸுத்³த⁴கேன பாசித்தியங்;

    Suddhakena pācittiyaṃ;

    ஆபஜ்ஜந்தஸ்ஸ ஏகதோ;

    Āpajjantassa ekato;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    பி⁴க்கூ² ஸியா வீஸதியா ஸமாக³தா;

    Bhikkhū siyā vīsatiyā samāgatā;

    கம்மங் கரெய்யுங் ஸமக்³க³ஸஞ்ஞினோ;

    Kammaṃ kareyyuṃ samaggasaññino;

    பி⁴க்கு² ஸியா த்³வாத³ஸயோஜனே டி²தோ;

    Bhikkhu siyā dvādasayojane ṭhito;

    கம்மஞ்ச தங் குப்பெய்ய வக்³க³பச்சயா;

    Kammañca taṃ kuppeyya vaggapaccayā;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    பத³வீதிஹாரமத்தேன வாசாய ப⁴ணிதேன ச;

    Padavītihāramattena vācāya bhaṇitena ca;

    ஸப்³பா³னி க³ருகானி ஸப்படிகம்மானி;

    Sabbāni garukāni sappaṭikammāni;

    சதுஸட்டி² ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜெய்ய ஏகதோ;

    Catusaṭṭhi āpattiyo āpajjeyya ekato;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    நிவத்தோ² அந்தரவாஸகேன;

    Nivattho antaravāsakena;

    தி³கு³ணங் ஸங்கா⁴டிங் பாருதோ;

    Diguṇaṃ saṅghāṭiṃ pāruto;

    ஸப்³பா³னி தானி நிஸ்ஸக்³கி³யானி ஹொந்தி;

    Sabbāni tāni nissaggiyāni honti;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    ந சாபி ஞத்தி ந ச பன கம்மவாசா;

    Na cāpi ñatti na ca pana kammavācā;

    ந சேஹி பி⁴க்கூ²தி ஜினோ அவோச;

    Na cehi bhikkhūti jino avoca;

    ஸரணக³மனம்பி ந தஸ்ஸ அத்தி²;

    Saraṇagamanampi na tassa atthi;

    உபஸம்பதா³ சஸ்ஸ அகுப்பா;

    Upasampadā cassa akuppā;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    இத்தி²ங் ஹனே ந மாதரங், புரிஸஞ்ச ந பிதரங் ஹனே;

    Itthiṃ hane na mātaraṃ, purisañca na pitaraṃ hane;

    ஹனெய்ய அனரியங் மந்தோ³, தேன சானந்தரங் பு²ஸே;

    Haneyya anariyaṃ mando, tena cānantaraṃ phuse;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    இத்தி²ங் ஹனே ச மாதரங், புரிஸஞ்ச பிதரங் ஹனே;

    Itthiṃ hane ca mātaraṃ, purisañca pitaraṃ hane;

    மாதரங் பிதரங் ஹந்த்வா, ந தேனானந்தரங் பு²ஸே;

    Mātaraṃ pitaraṃ hantvā, na tenānantaraṃ phuse;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    அசோத³யித்வா அஸ்ஸாரயித்வா;

    Acodayitvā assārayitvā;

    அஸம்முகீ²பூ⁴தஸ்ஸ கரெய்ய கம்மங்;

    Asammukhībhūtassa kareyya kammaṃ;

    கதஞ்ச கம்மங் ஸுகதங் ப⁴வெய்ய;

    Katañca kammaṃ sukataṃ bhaveyya;

    காரகோ ச ஸங்கோ⁴ அனாபத்திகோ ஸியா;

    Kārako ca saṅgho anāpattiko siyā;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    சோத³யித்வா ஸாரயித்வா;

    Codayitvā sārayitvā;

    ஸம்முகீ²பூ⁴தஸ்ஸ கரெய்ய கம்மங்;

    Sammukhībhūtassa kareyya kammaṃ;

    கதஞ்ச கம்மங் அகதங் ப⁴வெய்ய;

    Katañca kammaṃ akataṃ bhaveyya;

    காரகோ ச ஸங்கோ⁴ ஸாபத்திகோ ஸியா;

    Kārako ca saṅgho sāpattiko siyā;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    சி²ந்த³ந்தஸ்ஸ ஆபத்தி, சி²ந்த³ந்தஸ்ஸ அனாபத்தி;

    Chindantassa āpatti, chindantassa anāpatti;

    சா²தெ³ந்தஸ்ஸ ஆபத்தி, சா²தெ³ந்தஸ்ஸ அனாபத்தி;

    Chādentassa āpatti, chādentassa anāpatti;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.

    ஸச்சங் ப⁴ணந்தோ க³ருகங், முஸா ச லஹு பா⁴ஸதோ;

    Saccaṃ bhaṇanto garukaṃ, musā ca lahu bhāsato;

    முஸா ப⁴ணந்தோ க³ருகங், ஸச்சஞ்ச லஹு பா⁴ஸதோ;

    Musā bhaṇanto garukaṃ, saccañca lahu bhāsato;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா.

    Pañhā mesā kusalehi cintitā.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / (2) பாராஜிகாதி³பஞ்ஹாவண்ணனா • (2) Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பாராஜிகாதி³பஞ்ஹவண்ணனா • Pārājikādipañhavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / பாராஜிகாதி³பஞ்ஹாவண்ணனா • Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / பாராஜிகாதி³பஞ்ஹாவண்ணனா • Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / (2) பாராஜிகாதி³பஞ்ஹாவண்ணனா • (2) Pārājikādipañhāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact