Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    1. பாராஜிகனித்³தே³ஸோ

    1. Pārājikaniddeso

    1.

    1.

    ஸங் நிமித்தங் பவேஸந்தோ, பி⁴க்கு² மக்³க³த்தயே சுதோ;

    Saṃ nimittaṃ pavesanto, bhikkhu maggattaye cuto;

    பவேஸனட்டி²துத்³தா⁴ர-பவிட்டே² சேபி ஸாதி³யங்.

    Pavesanaṭṭhituddhāra-paviṭṭhe cepi sādiyaṃ.

    2.

    2.

    அதி³ன்னங் மானுஸங் ப⁴ண்ட³ங், தெ²ய்யாயேகேன ஆதி³யங்;

    Adinnaṃ mānusaṃ bhaṇḍaṃ, theyyāyekena ādiyaṃ;

    பஞ்சவீஸாவஹாரேஸு, க³ருகங் சே சுதோ ப⁴வே.

    Pañcavīsāvahāresu, garukaṃ ce cuto bhave.

    3.

    3.

    ஆதி³யந்தோ ஹரந்தோவ-ஹரந்தோபிரியாபத²ங்;

    Ādiyanto harantova-harantopiriyāpathaṃ;

    விகோபெந்தோ ததா² டா²னா, சாவெந்தோபி பராஜிகோ.

    Vikopento tathā ṭhānā, cāventopi parājiko.

    4.

    4.

    தத்த² நானேகப⁴ண்டா³னங், பஞ்சகானங் வஸா பன;

    Tattha nānekabhaṇḍānaṃ, pañcakānaṃ vasā pana;

    அவஹாரா த³ஸஞ்சேதி, விஞ்ஞாதப்³பா³ விபா⁴வினா.

    Avahārā dasañceti, viññātabbā vibhāvinā.

    5.

    5.

    ஸாஹத்தா²ணத்திகோ சேவ, நிஸ்ஸக்³கோ³ சாத்த²ஸாத⁴கோ;

    Sāhatthāṇattiko ceva, nissaggo cātthasādhako;

    து⁴ரனிக்கே²பனஞ்சேவ, இத³ங் ஸாஹத்த²பஞ்சகங்.

    Dhuranikkhepanañceva, idaṃ sāhatthapañcakaṃ.

    6.

    6.

    புப்³ப³ஸஹப்பயோகோ³ ச, ஸங்விதா⁴ஹரணம்பி ச;

    Pubbasahappayogo ca, saṃvidhāharaṇampi ca;

    ஸங்கேதகம்மங் நிமித்தங், புப்³ப³ப்பயோக³பஞ்சகங்.

    Saṅketakammaṃ nimittaṃ, pubbappayogapañcakaṃ.

    7.

    7.

    தெ²ய்யாபஸய்ஹபரிகப்ப-ப்படிச்ச²ன்னகுஸாதி³கா;

    Theyyāpasayhaparikappa-ppaṭicchannakusādikā;

    அவஹாரா இமே பஞ்ச, விஞ்ஞாதப்³பா³ விபா⁴வினா.

    Avahārā ime pañca, viññātabbā vibhāvinā.

    8.

    8.

    மனுஸ்ஸபாணங் பாணோதி, ஜானங் வத⁴கசேதஸா;

    Manussapāṇaṃ pāṇoti, jānaṃ vadhakacetasā;

    ஜீவிதா யோ வியோஜேதி, ஸாஸனா ஸோ பராஜிதோ.

    Jīvitā yo viyojeti, sāsanā so parājito.

    9.

    9.

    ஜா²னாதி³பே⁴த³ங் ஹத³யே அஸந்தங்,

    Jhānādibhedaṃ hadaye asantaṃ,

    அஞ்ஞபதே³ஸஞ்ச வினாதி⁴மானங்;

    Aññapadesañca vinādhimānaṃ;

    மனுஸ்ஸஜாதிஸ்ஸ வதெ³ய்ய பி⁴க்கு²,

    Manussajātissa vadeyya bhikkhu,

    ஞாதக்க²ணே தேன பராஜிகோ ப⁴வேதி.

    Ñātakkhaṇe tena parājiko bhaveti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact