Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā

    10. பரிணதஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    10. Pariṇatasikkhāpadavaṇṇanā

    660. த³ஸமே ரோபிதமாலவச்ச²தோதி கேனசி நியமெத்வா ரோபிதங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங். அனோசிதங் மிலாயமானங் ஓசினித்வா யத்த² கத்த²சி பூஜேதுங் வட்டதி. டி²தங் தி³ஸ்வாதி ஸேஸகங் க³ஹெத்வா டி²தங் தி³ஸ்வா. யத்த² இச்ச²த², தத்த² தே³தா²தி எத்த² நியமெத்வா ‘‘அஸுகஸ்ஸ தே³ஹீ’’தி வுத்தேபி தோ³ஸோ நத்தி² ‘‘தும்ஹாகங் ருசியா’’தி வுத்தத்தா. ஸங்கே⁴ பரிணதபா⁴வோ, தங் ஞத்வா அத்தனோ பரிணாமனங், படிலாபோ⁴தி இமானெத்த² தீணி அங்கா³னி.

    660. Dasame ropitamālavacchatoti kenaci niyametvā ropitaṃ sandhāya vuttaṃ. Anocitaṃ milāyamānaṃ ocinitvā yattha katthaci pūjetuṃ vaṭṭati. Ṭhitaṃ disvāti sesakaṃ gahetvā ṭhitaṃ disvā. Yattha icchatha, tattha dethāti ettha niyametvā ‘‘asukassa dehī’’ti vuttepi doso natthi ‘‘tumhākaṃ ruciyā’’ti vuttattā. Saṅghe pariṇatabhāvo, taṃ ñatvā attano pariṇāmanaṃ, paṭilābhoti imānettha tīṇi aṅgāni.

    பரிணதஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Pariṇatasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    நிட்டி²தோ பத்தவக்³கோ³ ததியோ.

    Niṭṭhito pattavaggo tatiyo.

    இதி ஸமந்தபாஸாதி³காய வினயட்ட²கதா²ய விமதிவினோத³னியங்

    Iti samantapāsādikāya vinayaṭṭhakathāya vimativinodaniyaṃ

    திங்ஸகவண்ணனானயோ நிட்டி²தோ.

    Tiṃsakavaṇṇanānayo niṭṭhito.

    பட²மோ பா⁴கோ³ நிட்டி²தோ.

    Paṭhamo bhāgo niṭṭhito.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 10. பரிணதஸிக்கா²பத³ங் • 10. Pariṇatasikkhāpadaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 10. பரிணதஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Pariṇatasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 10. பரிணதஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Pariṇatasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact