Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi

    14. சுத்³த³ஸமவக்³கோ³

    14. Cuddasamavaggo

    (141) 6. பரியுட்டா²னங் சித்தவிப்பயுத்தந்திகதா²

    (141) 6. Pariyuṭṭhānaṃ cittavippayuttantikathā

    702. பரியுட்டா²னங் சித்தவிப்பயுத்தந்தி? ஆமந்தா. ரூபங் நிப்³பா³னங் சக்கா²யதனங்…பே॰… பொ²ட்ட²ப்³பா³யதனந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… பரியுட்டா²னங் சித்தவிப்பயுத்தந்தி? ஆமந்தா. நத்தி² ஸராக³ங் சித்தங் ஸதோ³ஸங் சித்தங் ஸமோஹங் சித்தங்…பே॰… அகுஸலங் சித்தங் ஸங்கிலிட்ட²ங் சித்தந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… நனு அத்தி² ஸராக³ங் சித்தங் ஸதோ³ஸங் சித்தங் ஸமோஹங் சித்தங்…பே॰… அகுஸலங் சித்தங் ஸங்கிலிட்ட²ங் சித்தந்தி? ஆமந்தா. ஹஞ்சி அத்தி² ஸராக³ங் சித்தங் ஸதோ³ஸங் சித்தங் ஸமோஹங் சித்தங்…பே॰… அகுஸலங் சித்தங் ஸங்கிலிட்ட²ங் சித்தங், நோ ச வத ரே வத்தப்³பே³ – ‘‘பரியுட்டா²னங் சித்தவிப்பயுத்த’’ந்தி.

    702. Pariyuṭṭhānaṃ cittavippayuttanti? Āmantā. Rūpaṃ nibbānaṃ cakkhāyatanaṃ…pe… phoṭṭhabbāyatananti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pariyuṭṭhānaṃ cittavippayuttanti? Āmantā. Natthi sarāgaṃ cittaṃ sadosaṃ cittaṃ samohaṃ cittaṃ…pe… akusalaṃ cittaṃ saṃkiliṭṭhaṃ cittanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… nanu atthi sarāgaṃ cittaṃ sadosaṃ cittaṃ samohaṃ cittaṃ…pe… akusalaṃ cittaṃ saṃkiliṭṭhaṃ cittanti? Āmantā. Hañci atthi sarāgaṃ cittaṃ sadosaṃ cittaṃ samohaṃ cittaṃ…pe… akusalaṃ cittaṃ saṃkiliṭṭhaṃ cittaṃ, no ca vata re vattabbe – ‘‘pariyuṭṭhānaṃ cittavippayutta’’nti.

    பரியுட்டா²னங் சித்தவிப்பயுத்தந்திகதா² நிட்டி²தா.

    Pariyuṭṭhānaṃ cittavippayuttantikathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 6. பரியுட்டா²னங் சித்தவிப்பயுத்தந்திகதா²வண்ணனா • 6. Pariyuṭṭhānaṃ cittavippayuttantikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 6. பரியுட்டா²னங்சித்தவிப்பயுத்தந்திகதா²வண்ணனா • 6. Pariyuṭṭhānaṃcittavippayuttantikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 6. பரியுட்டா²னங்சித்தவிப்பயுத்தந்திகதா²வண்ணனா • 6. Pariyuṭṭhānaṃcittavippayuttantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact