Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2-10. பஸய்ஹஸுத்தாதி³வண்ணனா

    2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā

    305-313. பஸய்ஹாதி அபி⁴ப⁴வித்வா. அபி⁴பு⁴ய்ய வத்ததீதி அபி⁴ப⁴வதி அஜ்ஜொ²த்த²ரதி. நேவ ரூபப³லங் தாயதீதி நேவ ரூபப³லங் தாயிதுங் ரக்கி²துங் ஸக்கோதி. நாஸெந்தேவ நங், குலே ந வாஸெந்தீதி ‘‘து³ஸ்ஸீலா ஸங்பி⁴ன்னாசாரா அதிக்கந்தமரியாதா³’’தி கீ³வாயங் க³ஹெத்வா நீஹரந்தி, ந தஸ்மிங் குலே வாஸெந்தி. வாஸெந்தேவ நங் குலே, ந நாஸெந்தீதி ‘‘கிங் ரூபேன போ⁴கா³தீ³ஹி வா, பரிஸுத்³த⁴ஸீலா ஏஸா ஆசாரஸம்பன்னா’’தி ஞத்வா ஞாதகா தஸ்மிங் குலே வாஸெந்தியேவ, ந நாஸெந்தி. ஸேஸங் ஸப்³ப³த்த² உத்தானத்த²மேவாதி.

    305-313.Pasayhāti abhibhavitvā. Abhibhuyya vattatīti abhibhavati ajjhottharati. Neva rūpabalaṃ tāyatīti neva rūpabalaṃ tāyituṃ rakkhituṃ sakkoti. Nāsenteva naṃ, kule na vāsentīti ‘‘dussīlā saṃbhinnācārā atikkantamariyādā’’ti gīvāyaṃ gahetvā nīharanti, na tasmiṃ kule vāsenti. Vāsenteva naṃ kule, na nāsentīti ‘‘kiṃ rūpena bhogādīhi vā, parisuddhasīlā esā ācārasampannā’’ti ñatvā ñātakā tasmiṃ kule vāsentiyeva, na nāsenti. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    மாதுகா³மஸங்யுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Mātugāmasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2-10. பஸய்ஹஸுத்தாதி³வண்ணனா • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact