Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. પઞ્ચઙ્ગિકવગ્ગો

    3. Pañcaṅgikavaggo

    ૧. પઠમઅગારવસુત્તવણ્ણના

    1. Paṭhamaagāravasuttavaṇṇanā

    ૨૧. તતિયસ્સ પઠમે અસભાગવુત્તિકોતિ અસભાગાય વિસદિસાય જીવિતવુત્તિયા સમન્નાગતો . આભિસમાચારિકં ધમ્મન્તિ ઉત્તમસમાચારભૂતં વત્તવસેન પઞ્ઞત્તસીલં. સેખં ધમ્મન્તિ સેખપણ્ણત્તિસીલં. સીલાનીતિ ચત્તારિ મહાસીલાનિ. સમ્માદિટ્ઠિન્તિ વિપસ્સનાસમ્માદિટ્ઠિં. સમ્માસમાધિન્તિ મગ્ગસમાધિઞ્ચેવ ફલસમાધિઞ્ચ. ઇમસ્મિં સુત્તે સીલાદીનિ મિસ્સકાનિ કથિતાનિ.

    21. Tatiyassa paṭhame asabhāgavuttikoti asabhāgāya visadisāya jīvitavuttiyā samannāgato . Ābhisamācārikaṃ dhammanti uttamasamācārabhūtaṃ vattavasena paññattasīlaṃ. Sekhaṃ dhammanti sekhapaṇṇattisīlaṃ. Sīlānīti cattāri mahāsīlāni. Sammādiṭṭhinti vipassanāsammādiṭṭhiṃ. Sammāsamādhinti maggasamādhiñceva phalasamādhiñca. Imasmiṃ sutte sīlādīni missakāni kathitāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. પઠમઅગારવસુત્તં • 1. Paṭhamaagāravasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. પઠમઅગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamaagāravasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact