Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    7-8. பட²மஏஜாஸுத்தாதி³வண்ணனா

    7-8. Paṭhamaejāsuttādivaṇṇanā

    90-91. ஸத்தமே ஏஜாதி தண்ஹா. ஸா ஹி சலனட்டே²ன ஏஜாதி வுச்சதி. ஸாவ ஆபா³த⁴னட்டே²ன ரோகோ³, அந்தோ து³ஸ்ஸனட்டே²ன க³ண்டோ³, நிகந்தனட்டே²ன ஸல்லங். தஸ்மாதி யஸ்மா ஏஜா ரோகோ³ சேவ க³ண்டோ³ ச ஸல்லஞ்ச, தஸ்மா. சக்கு²ங் ந மஞ்ஞெய்யாதிஆதி³ வுத்தனயமேவ, இதா⁴பி ஸப்³ப³ங் ஹெட்டா² க³ஹிதமேவ ஸங்கட்³டி⁴த்வா த³ஸ்ஸிதங். அட்ட²மங் வுத்தனயமேவ.

    90-91. Sattame ejāti taṇhā. Sā hi calanaṭṭhena ejāti vuccati. Sāva ābādhanaṭṭhena rogo, anto dussanaṭṭhena gaṇḍo, nikantanaṭṭhena sallaṃ. Tasmāti yasmā ejā rogo ceva gaṇḍo ca sallañca, tasmā. Cakkhuṃ na maññeyyātiādi vuttanayameva, idhāpi sabbaṃ heṭṭhā gahitameva saṃkaḍḍhitvā dassitaṃ. Aṭṭhamaṃ vuttanayameva.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
    7. பட²மஏஜாஸுத்தங் • 7. Paṭhamaejāsuttaṃ
    8. து³தியஏஜாஸுத்தங் • 8. Dutiyaejāsuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 7-8. பட²மஏஜாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-8. Paṭhamaejāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact