Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    3. நிஸ்ஸக்³கி³யகண்ட³ங் (பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³வண்ணனா)

    3. Nissaggiyakaṇḍaṃ (bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā)

    பட²மனிஸ்ஸக்³கி³யபாசித்தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    Paṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    திங்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³யா த⁴ம்மா, பி⁴க்கு²னீனங் பகாஸிதா;

    Tiṃsa nissaggiyā dhammā, bhikkhunīnaṃ pakāsitā;

    யே தேஸங் தா³னி ப⁴வதி, அயங் ஸங்வண்ணனாக்கமோ.

    Ye tesaṃ dāni bhavati, ayaṃ saṃvaṇṇanākkamo.

    733. ஆமத்திகாபணந்தி அமத்தானி வுச்சந்தி பா⁴ஜனானி; தானி யே விக்கிணந்தி, தே வுச்சந்தி ஆமத்திகா; தேஸங் ஆபணோ ஆமத்திகாபணோ; தங் வா பஸாரெஸ்ஸந்தீதி அத்தோ².

    733.Āmattikāpaṇanti amattāni vuccanti bhājanāni; tāni ye vikkiṇanti, te vuccanti āmattikā; tesaṃ āpaṇo āmattikāpaṇo; taṃ vā pasāressantīti attho.

    734. பத்தஸன்னிசயங் கரெய்யாதி பத்தஸன்னிதி⁴ங் கரெய்ய; ஏகாஹங் அனதி⁴ட்ட²ஹித்வா வா அவிகப்பெத்வா வா பத்தங் ட²பெய்யாதி அத்தோ². ஸேஸங் மஹாவிப⁴ங்கே³ வுத்தனயேனேவ வேதி³தப்³ப³ங். அயமேவ ஹி விஸேஸோ – தத்த² த³ஸாஹங் பரிஹாரோ, இத⁴ ஏகாஹம்பி நத்தி². ஸேஸங் தாதி³ஸமேவ.

    734.Pattasannicayaṃ kareyyāti pattasannidhiṃ kareyya; ekāhaṃ anadhiṭṭhahitvā vā avikappetvā vā pattaṃ ṭhapeyyāti attho. Sesaṃ mahāvibhaṅge vuttanayeneva veditabbaṃ. Ayameva hi viseso – tattha dasāhaṃ parihāro, idha ekāhampi natthi. Sesaṃ tādisameva.

    இத³ம்பி கதி²னஸமுட்டா²னங் – காயவாசதோ காயவாசாசித்ததோ ச ஸமுட்டா²தி, அகிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    Idampi kathinasamuṭṭhānaṃ – kāyavācato kāyavācācittato ca samuṭṭhāti, akiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    பட²மஸிக்கா²பத³ங்.

    Paṭhamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 1. பட²மஸிக்கா²பத³ங் • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 3. நிஸ்ஸக்³கி³யகண்ட³ங் (பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³வண்ணனா) • 3. Nissaggiyakaṇḍaṃ (bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā)

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 1. பட²மனிஸ்ஸக்³கி³யபாசித்தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 2. து³தியனிஸ்ஸக்³கி³யாதி³பாசித்தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Dutiyanissaggiyādipācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 1. பட²மனிஸ்ஸக்³கி³யபாசித்தியஸிக்கா²பத³-அத்த²யோஜனா • 1. Paṭhamanissaggiyapācittiyasikkhāpada-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact