Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi |
7. க³ப்³பி⁴னிவக்³கோ³
7. Gabbhinivaggo
1. பட²மஸிக்கா²பத³-அத்த²யோஜனா
1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
1069. க³ப்³பி⁴னிவக்³க³ஸ்ஸ பட²மே குச்சி²ங் பவிட்டோ² ஸத்தோ ஏதிஸ்ஸா அத்தீ²தி குச்சி²பவிட்ட²ஸத்தா. ‘‘குச்சி²’’ந்திபி பாடோ². இமினா க³ப்³பி⁴னீதி எத்த² க³ப்³ப⁴ஸத்³தோ³ குச்சி²ட்ட²ஸத்தவாசகோதி த³ஸ்ஸேதி. க³ப்³ப⁴ஸத்³தோ³ (அபி⁴தா⁴னப்பதீ³பிகாயங் 944 கா³தா²யங்) ஹி குச்சி²ட்ட²ஸத்தே ச குச்சி²ம்ஹி ச ஓவரகே ச வத்ததீதி. பட²மங்.
1069. Gabbhinivaggassa paṭhame kucchiṃ paviṭṭho satto etissā atthīti kucchipaviṭṭhasattā. ‘‘Kucchi’’ntipi pāṭho. Iminā gabbhinīti ettha gabbhasaddo kucchiṭṭhasattavācakoti dasseti. Gabbhasaddo (abhidhānappadīpikāyaṃ 944 gāthāyaṃ) hi kucchiṭṭhasatte ca kucchimhi ca ovarake ca vattatīti. Paṭhamaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 1. பட²மஸிக்கா²பத³ங் • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / 1. பட²மஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā