Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā |
3. நக்³க³வக்³கோ³
3. Naggavaggo
1. பட²மஸிக்கா²பத³வண்ணனா
1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
883-6. நக்³க³வக்³க³ஸ்ஸ பட²மஸிக்கா²பதே³ – ப்³ரஹ்மசரியங் சிண்ணேனாதி ப்³ரஹ்மசரியேன சிண்ணேன; அத² வா ப்³ரஹ்மசரியஸ்ஸ சரணேனாதி; ஏவங் கரணத்தே² வா ஸாமிஅத்தே² வா உபயோக³வசனங் வேதி³தப்³ப³ங். அச்சி²ன்னசீவரிகாயாதி இத³ங் உத³கஸாடிகங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங், ந அஞ்ஞங் சீவரங். தஸ்மா உத³கஸாடிகாய அச்சி²ன்னாய வா நட்டா²ய வா நக்³கா³ய ந்ஹாயந்தியா அனாபத்தி. ஸசேபி உத³கஸாடிகசீவரங் மஹக்³க⁴ங் ஹோதி, ந ஸக்கா நிவாஸெத்வா ப³ஹி க³ந்துங், ஏவம்பி நக்³கா³ய ந்ஹாயிதுங் வட்டதி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ.
883-6. Naggavaggassa paṭhamasikkhāpade – brahmacariyaṃ ciṇṇenāti brahmacariyena ciṇṇena; atha vā brahmacariyassa caraṇenāti; evaṃ karaṇatthe vā sāmiatthe vā upayogavacanaṃ veditabbaṃ. Acchinnacīvarikāyāti idaṃ udakasāṭikaṃ sandhāya vuttaṃ, na aññaṃ cīvaraṃ. Tasmā udakasāṭikāya acchinnāya vā naṭṭhāya vā naggāya nhāyantiyā anāpatti. Sacepi udakasāṭikacīvaraṃ mahagghaṃ hoti, na sakkā nivāsetvā bahi gantuṃ, evampi naggāya nhāyituṃ vaṭṭati. Sesamettha uttānameva.
ஏளகலோமஸமுட்டா²னங் – கிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.
Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.
பட²மஸிக்கா²பத³ங்.
Paṭhamasikkhāpadaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 1. பட²மஸிக்கா²பத³ங் • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 3. நக்³க³வக்³க³வண்ணனா • 3. Naggavaggavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 1-2. பட²மது³தியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1-2. Paṭhamadutiyasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 1. பட²மஸிக்கா²பத³-அத்த²யோஜனா • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā